Vali Karaloğlu Üstün Yetenekli Öğrencileri Kabul Etti

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Antalya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) okulunun öğretmen ve velilerini kabul etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın da katıldığı ziyarette öğretmenler, öğrencileriyle birlikte hazırlayacakları "Bilim Armonisi" isimli dergileri hakkında Karaloğlu'na bilgi verdi.

Öğrenciler ise Karaloğlu'na yaptıkları bilimsel çalışmaları anlattı.

Türkiye'de eğitim sistemi üzerinde çok oynandığı yönünde eleştirilerin olduğuna işaret eden Karaloğlu ise "Devletimiz bir arayış içinde. Çocuklarımız ezberci mantıkla yetişmesin diye bir arayış var. Çocuklar sınav atına çevrilmesin, bilimsel çalışmalar ile sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunsun isteniyor. Gençlerimizin bilimsel araştırma yapıp, sorgulamaya daha fazla zaman ayırabileceği bir sisteme geçiliyor." diye konuştu.

Milli Eğitimin iyi yolda olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Eskiden çocuklara 'Başıma icat çıkartma' derdik. Şimdi ise 'Her gün bir icat çıkart' diyoruz. Kabiliyetli gençlerimiz var. Yetenekleri gizli kalmasın istiyoruz." diye konuştu.

Karaloğlu, ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA