TSK Açıklaması 'Bingöl'de Bölücü Terör Örgütü Mensubu 1 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bingöl’ün Genç ilçesinde keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden güvenlik korucusu timi ile bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Bingöl’ün Genç ilçesinde keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden güvenlik korucusu timi ile bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist etkisiz hale getirilerek, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Bitlis’in Hizan ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Tunceli merkezde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen dört depo içerisinde bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet G-3 piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 120 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında dört boş sığınak tespit edildi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış sekiz adet tüp ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında Şırnak Beytüşşebap’ta tespit edilen bir mağarada muhtelif yaşam malzemesi ile Muş merkez’de toprağa gömülü vaziyette muhtelif malzeme ele geçirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından gün içerisinde Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan bin 185 şahıs ve Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan dört şahıs yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda iki adet cep telefonu, üç adet sim kart ve bir adet şarj cihazı ele geçirildi. Yunanistan’dan Türkiye’ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 47 şahıs ve Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 126 şahıs da yakalandı.
Kaynak: İHA