Trakya'da 'Savunma Havacılık Ve Uzay Sistemleri Zirvesi' Sona Erdi

Tekirdağ’da, "Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi" sona erdi.

Trakya'da 'Savunma Havacılık Ve Uzay Sistemleri Zirvesi' Sona Erdi
Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde Namık Kemal Üniversitesi konferans salonunda dün başlayan etkinlik bugün de devam etti. Program, Havelsan, Sivil Savunma Merkezi (SSM) gibi savunma hava sistemleri firmalarının sunumlarıyla sona erdi.

İlk olarak sunum gerçekleştiren Havelsan İş-Eko Sistem Uzmanı Adnan İmam, siber güvenlik sisteminin önemine değinerek, "Hevelsan’ın bu işteki yeri yazılım geliştirmedir. Bu konuda Havelsan bin 400 çalışanıyla bine yakın uzman yazılım mühendisleriyle Türkiye’nin bu konuda en yetkin en yetişkin firması konumunda" dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş ise, "Müsteşarlığımız, kamuya baktığımızda ilgili sektörde müsteşarlığa baktığımızda tek kuruluş savunma sanayii müsteşarlığı, enerji sanayi müsteşarlığı, sağlık endüstri müsteşarlığı gibi müsteşarlık yok. Bu nedenle yerleşme noktasında da kritik bir önem arz ettiği için faaliyetlerini sektörde doğrudan kümeler doğrultusunda, sanayiciye gidip yerleşme konusunda faaliyetlerine devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Bu konuda elini taşın altına koymak değil, bedenini taşın altına koymaya hazır"

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde havacılık konusunda birçok ilke imza atmış olan Nuri Demirağ’ın torunu tasarımcı Bilge Kum, dedesinin hayat hikayesini anlattı. Kum, Türk yerli milli uçaklarının yapılması için büyük bir hareketlilik olduğunu söyleyerek, "Gerek sanayicilerimiz, bu konuda özverili çalışmalar yapıyorlar. Bu konuda elini taşın altına koymak değil, bedenini taşın altına koymaya hazır" açıklamasını yaptı.

Konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, "Geçen sene Mart ayında yapmıştık bu zirveyi, bu sene ikincisini yapıyoruz. İnşallah her sene bu zirveyi Trakya Bölgesi’nde yapmaya kararlıyız. Faydalarını ve avantajlarını gördüğümüzden dolayı, bu zirvelerin önemli olduğunu bildiğimizden dolayı yapmaya çalışıyoruz. 2023 yılına kadar 100 tane firmamızın, savunma sanayi, havacılık ve nükleer alanında mal verebilir hale getirmek istiyoruz. 2018 yılı biraz atılım yılı olacak" dedi.

"Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi" katılımcıların toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.

İki gün süren zirve "Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi", Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği, NKÜ Teknopark, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy ticaret ve sanayi odaları, SAHA İstanbul ile KOSGEB iş birliği ile düzenlendi.

Kaynak: İHA