Tokat Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Bugün Cumhurbaşkanımızın önderliğinde aldığımız bu mesafeyi çekemeyenler çok fazla" dedi.

Tokat Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi
Tokat Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı. Tokat Belediyesi kadrolu işçilerinin katılımıyla yapılan imza töreninin açılış konuşmasını Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yaptı. Belediyeciliği vakfa benzeten Başkan Eroğlu, "Vakıflar da hiçbir kar amacı gütmeksizin veren elle alan eli buluşturan bir kurumdur. Belediyeler bir şehrin söz sahibidir. Şehirlerin vizyonudur. Belediyenin vizyonu şehrin vizyonudur, lokomotifidir. Belediye çalışanları tembellik yaparsa o şehir tembeldir. Böylesine önem atfettiğimiz kurumumuzda alın teri akıtan değerli kardeşlerimize verdiği hizmetlerden dolayı tek tek teşekkür ediyorum. Daha çok yapılacak iş var. Bizler faniyiz davamız kalıcı. Kimler gelmiş kimler geçmiştir. Bu şehir ve belediye her zaman yerinde kalmıştır. Önemli olan değer katmaktır. Verilen görevi layıkıyla yapmaktır. Önemli olan gücümüzün yettiğince bu görevi yerine getirmektir. Peygamberimiz İşçinin alın terini kurumadan ödeyin demiştir. Bize düşen görevimizi en iyi ve layıkıyla yapmak alın terimizi bu şehre akıtmak ve başımızı yastığa koyduğumuzda huzurla uyuyabilmek evlatlarımızın yüzlerine bakabilmektir. Bugüne kadar işçimizin hak ettiği parayı asla geciktirmemeye gayret ettik. Toplu İş Sözleşmemizin hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

2018 yılının hem dünya hem Tokat ölçeğinde çok önemli olduğuna dikkati çeken Eroğlu,"Bugün Cumhurbaşkanımızın önderliğinde aldığımız bu mesafeyi çekemeyenler çok fazla. Tüm dünya etrafı nasıl yangın yerine çeviririz bu gayret içerisinde. Mısır’da, Suriye’de işletilen süreç Türkiye’ye sıçratılmak isteniyor. 15 Temmuz’un tek gayesi, Türkiye’yi sekteye uğratmaktı. Trump’ın ortaya attığı asla tasvip edilmeyecek hareket son derece tehlikeli bir yaklaşımdı. Ancak alınan ortak karar ve BM ’deki ortak sonuç böylesine bir zafer ve sonucu elde ettiğimizi ortaya koyuyor. Bir Müslüman’a yakışan da budur. En kutsal şehirlerimiz; Mekke, Medine, Kudüs ve İstanbul’dur. Eğer bunlarla ilgili gerektiği gibi savunmayı gerçekleştirmezseniz, İslami duruşu sergilemezseniz perişan olursunuz. Hamdolsun bugün bunu gerçekleştirdik. Bu bayrak bu vatan bizim. Ne olursa olsun başka Türkiye yok. Türkiye’mize ve vatanımıza bayrağımıza dinimize sahip çıkmamız lazım. Herkesin kendi ölçeğinde sahip çıkması lazım" dedi.

Toplu İş Sözleşme törenine, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Hizmet-İş Sendikası Tokat yönetim kurulu üyeleri ve belediyede çalışan kadrolu işçi personel katıldı.

Kaynak: İHA