'Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor'

Tavas Belediyesi, bölge ile özdeşleşen zeybek kültürünün yaşatılması için çalışma başlattı.

Belediye bünyesinde kurulan Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü Derneğinin hazırladığı Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor Projesi, İçişleri Bakanlığından hibe desteği almaya hak kazandı.

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurulan derneğin kısa zamanda birçok faaliyete imza attığını belirtti.

Hazırlanan proje ile Tavas zeybeğinin her kesimden ve her yaş grubundan kişilere öğretilerek, bu kültürün unutulmamasını amaçladıklarını ifade eden Akyol, şunları söyledi:

"Bölgemiz ile özdeşleşen, asaleti, cengaverliği, güçsüzleri koruyup kollamayı, affetmeyi, mertliği, kutsal değerleri koruyup kollamayı, yiğitliğin sembolünü temsil eden Tavas zeybeğinin gelecek aktarılması anlamında yediden yetmişe her yaştan vatandaşımızın öğrenmesi için derneğimiz güzel bir projeye imza attı. Tebrik ediyorum. Zeybek kültürünü yeni yetişen neslimize aşılayarak bu kültürün unutulmamasını sağlayacağız. İçişleri Bakanlığımız tarafından bu proje hibe desteği almaya hak kazandı ve bakanlık bütçesinden derneğe yardım yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. Derneğimize hibe desteği sağlayarak bu kültürün yaşatılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Çetintaş da "Projemizin onaylanması bizi çok mutlu etti. İlk projemiz olması bizi daha da heyecanlandırdı. 2018 yılı içerisinde başlayacak projeyle Tavas ve mahallelerinde zeybek bilmeyen kimse kalmayacak." dedi.

Kaynak: AA