Sinop'ta Yeni Yıl Tedbirleri

Sinop İl Emniyet Müdürlüğünün, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven ortamında girebilmeleri için kentte bazı ek tedbirler aldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerinde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkın can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve emniyetinin sağlanması noktasında motorize ve yaya devriye sayısının artırıldığı belirtildi.

Yeni yıl dolayısıyla şehir içi ve şehirler arası yollarda takviye trafik ekipleri görevlendirildiği aktarılan açıklamada şunlara yer verildi:

"İlimizde yılbaşı akşamı halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi, huzur ve sükunu bozacak davranışların önüne geçilebilmesi, bankamatik cihazları, pazar yerleri, çarşı, iş yerleri çevresinde meydana gelebilecek muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, sahte para ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı gerekli tedbirler alınmıştır.

- Zincir, takoz ve çekme halatı

Vatandaşlarımızın da muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, sahte para, dolandırıcılık ve şüpheli durumlara karşı son derece dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir.

Ayrıca vatandaşlarımızın, gerek şehir içi gerekse şehirler arası yolculuklarında olumsuz hava koşullarına karşı yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi dikkatli olmaları ve mevsim şartlarına göre araçlarında gerekli teçhizatları (zincir, takoz, çekme halatı bulundurmaları gerekmektedir."

Kaynak: AA