Selendi'de Din Görevlileri Ve Öğretmenler Bağımlılık Hakkında Bilgilendirildi

Manisa’nın Selendi ilçesinde din görevlileri ve öğretmenlere yönelik bağımlılık konferansı düzenlendi.

Selendi'de Din Görevlileri Ve Öğretmenler Bağımlılık Hakkında Bilgilendirildi
Selendi İlçe Müftülüğü tarafından müftülük konferans salonunda din görevlileri ve öğretmenlere yönelik “Madde Bağımlılığı Farkındalığı” konferansı gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Manisa Müftülüğü cezaevi vaizi ve bağımlılıklar il koordinatörü Dr. Ahmet Erdinçli, Manisa İl Emniyet Müdürlüğünden Murat Kişin ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden rehber öğretmen Esin Türkoğlu katıldı.

Yoğun katılımın olduğu Konferansta ilk olarak söz alan Dr. Ahmet Erdinçli, "Günümüz dünyasının en önemli sorunlardan biri uyuşturucu. Dünya ticaretinde uyuşturucu önemli bir yer tutuyor ve Türkiye, sahip olduğu genç nüfusuyla bu pazarın cazibe merkezlerinden birisi" dedi.



Ailelere büyük görev düşüyor

Uyuşturucunun insana emanet olarak verilen bedene birçok zarar verdiğini, insanın kendisine, ailesine, sosyal ve ekonomik kısacası tüm hayatını etkileyen bir madde olduğunu vurgulayan Erdinçli, İslam dininin insana zarar veren maddeleri insanın canını, aklını, malını korumak için haram kılındığını belirterek konuyla ilgili gerek Kur’an gerekse hadislerden örnekler sundu. Uyuşturucu ve diğer bağımlılıklardan kurtulmak için yapılması gerekenler adına, ailenin önemi ve sorumluluklarına değinen Erdinçli şu tavsiyelerde bulundu:

"Bu konuda en kolay yol bu tür maddelere hiç başlamamaktır. Aileler dini değerlerini öğretsinler, çocuklarıyla kaliteli vakit geçirsinler, onları gözetsinler, sevgilerini esirgemesinler."

Unutkanlığa dikkat

Gençleri uyuşturucudan uzak tutmakta en büyük rolün aileye düştüğünü vurgulayan Erdinçli, ayrıca uyuşturucu kullanımının nasıl anlaşılacağını da şöyle paylaştı:

"Çocuğunuz eve geç geliyorsa, durmadan para istiyorsa, yemek yemiyorsa, gözleri mosmor olmuşsa, normalden daha az konuşmaya başladıysa, dalıp gitmeler ve unutkanlık başladıysa dikkatli olunmalıdır. Özellikle, uçucu maddelerin beyne zararı çoktur. Çocuk eve geldiğinde hemen odasına gidip yatıyorsa, durmadan abur cubur yiyorsa, banyoda fazla duruyorsa, ani kusmalar varsa ve ağızda diklemesine yaralar varsa, ağız ve çenesi kayıyorsa hap kullandığının belirtileridir. Arkadaşında kalacağını söylüyorsa bu da takip edilmelidir."

Konferansta polis memuru Murat Kişin ise toplumsal huzuru sağlamanın ancak yardımlaşarak mümkün olacağını dile getirerek sözlerine başlarken, aile bağlarının sağlam olmasına, bireyler arasında sağlıklı iletişimin kurulmasının önemine değindi.

Rehber öğretmen ve psikolojik danışman Esin Türkoğlu da sinevizyon eşliğinde, aile içi iletişimin öneminden, aile eğitimlerinden eğitimle iletişimin nasıl olması gerektiğinden ve çocukların bağımlılıklardan nasıl korunacağından bahsetti.

Programa İlçe Müftüsü Ramazan Arba, imam hatipler,öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sonunda Selendi İlçe Müftüsü Ramazan Arba katılımcılara teşekkür etti.
Kaynak: İHA