'Sakin Şehir'de Ev Pansiyonculuğu Başlatılacak

Ordu’nun ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinin 3 mahallesinde sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak, turizm alanındaki istihdamı artırmak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla ev pansiyonculuğu başlatılacak.

'Sakin Şehir'de Ev Pansiyonculuğu Başlatılacak
Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneğinin (YAPDER) Perşembe Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğiyle başlattığı ‘Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak Projesi’ kapsamında Perşembe merkez, Çerli, Ortatepe ve çevresinde uygulanacak proje ile ev pansiyonculuğunun başlatılması, fındık toplamanın keyifli bir etkinliğe dönüştürülerek turizme kazandırılması ve yerel tatların markalaştırılması hedefleniyor.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen çalışmanın bölgeden seçilecek 5 kadın girişimci ile başlatılacağını belirterek, “Ev pansiyonculuğu yapacak olan kadın girişimciler, bölgeye özel otları konuklarıyla birlikte toplayacak, otların şifalı yanlarını misafirlerine aktaracak ve pişirme usullerini öğretecek. Fındık toplama mevsiminde, fındık bahçelerine turlar düzenleyecek” dedi.

Toparlak, “Ev pansiyonculuğu başlatacak 5 kadın girişimci, aynı zamanda bölgenin tarihsel dokusuna da sahip çıkacak. Konuklarına Perşembe’nin tarihi yapılarıyla ilgili bilgi verecek. Perşembe’nin ünlü şelaleleri, Yason Burnu, farklı ritüellerle demlenen çayı ve leziz köftesi de kadın girişimcilerle gelecek nesillere taşınacak. Meyan kökü, şeker, süt, ceviz ve limon tuzuyla yapılan özgün Perşembe helvası, turşusu ve turşu kavurmaları, başta melocan, kaldirik gibi otlarla yapılan yemekler paketlenip satışa çıkarılacak. Özellikle Perşembe helvasının markalaşması için çalışmalar yürütülecek” bilgisini verdi.
Kaynak: İHA