Muhtar Ve Koruculardan Vali Yıldırım'a Ziyaret

Muş Muhtarlar Derneği ile güvenlik korucuları, Vali Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti.

Muhtar Ve Koruculardan Vali Yıldırım'a Ziyaret
İlk olarak Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Vali Aziz Yıldırım, muhtarların seçilmiş insanlar olduğunu söyledi.

Vali Yıldırım, "Köy ve mahallelerinizde insanların oylarını alarak seçiliyorsunuz. Tabi ki onların da sizlerden beklentileri oluyor. Bu misyon dolayısıyla idare ile bulunduğunuz yerler arasında köprü görevi üstlenmektesiniz. Sorun ve talepleri, hatta onların çözüm önerilerini bizlere bildirmek sizlerin görevleri arasındadır" dedi.

Daha sonra Bingöl Güvenlik Korucuları Dernek Başkanı Salih Kişi, Muş Güvenlik Korucuları ve Şehit Dernekleri Başkanı Cahit Subaşı, Hasköy Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Erkan Akçil ile korucular Vahdettin Sönmez, Ramazan Meriç, Abdullah Ekelik’i kabul eden Vali Yıldırım, günümüz dünyasında güvenliğin her şeyin önüne geçtiğini dile getirerek, "Bu güvenliği sağlayabilmek için bizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde askeri, polisi, sivili ile güvenliğimize sahip çıkmaktayız. Bu toprakların korunması için hep birlikte elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Koruculuk, güvenlik ordusuna katılan yeni bir sistem ve gittikçe daha iyi hale getiriliyor. Bunun yanında korucularımızda yaşadıkları yerde o torağın, o beldenin, o köyün korunması için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah’a emanet olun" diye konuştu.

Her iki ziyarette toplu fotoğrafların çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA