Milli Şair Vefatının 81'İnci Yılında Beyoğlu'nda Anıldı

Beyoğlu’nda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81’inci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma törenine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “’Korkma’ diyerek başta milletimiz olmak üzere tüm İslâm Coğrafyasına; bağımsızlığa, istiklâle ve zafere olan inancını aşıladı. Türk milleti kendisine minnettardır” dedi.

Milli Şair Vefatının 81'İnci Yılında Beyoğlu'nda Anıldı
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 81’inci yıl dönümünde Beyoğlu’nda düzenlenen özel törenle anıldı. Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyoğlu Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi’nde bulunan Mısır Apartmanı önünde düzenlenen törene, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, okul müdürleri ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.



Mısır Apartmanına büyük bir Türk bayrağı asıldı

Törenin düzenlendiği Mısır Apartmanına büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Anma etkinliği kapsamında öğrenciler Zahit Kara ve Osman Aydın Uslu milli şairin şiirlerini seslendirirken, Metin Ali Riza isimli öğrenci de Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlattı. Tören, protokol ve öğrenciler tarafından Mısır Apartmanı önüne karanfil bırakılmasıyla son buldu.

“Türk milleti kendisine minnettardır”

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan törende gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şahsiyeti, hayatı ve bizlere miras bıraktığı eserleriyle milletimize öncülük eden istiklâl şairimiz Mehmet Âkif Ersoy bundan tam 81 yıl önce aramızdan ayrıldı. ’Korkma’ diyerek başta milletimiz olmak üzere tüm İslâm Coğrafyasına; bağımsızlığa, istiklâle ve zafere olan inancını aşıladı. Türk milletinin dirilişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı Destanımızı veciz cümleleriyle ölümsüzleştirdi. Türk milleti kendisine minnettardır. Bizler kendisinden razıyız, Allah da kendisinden razı olsun, inşallah” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA