Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Gazetecilik Ve İnternet Medyası Söyleşisi

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gazetecilik ve internet medyası konularında söyleşi gerçekleştirildi.

Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Gazetecilik Ve İnternet Medyası Söyleşisi
Çok sayıda öğrenci ile eğitimcinin katıldığı, ’İnternet Gazeteciliği ve Sosyal Medya’ söyleşisinde konuşan ‘61saat.com’ haber sitesi imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan, gazeteci olmak için gereken şartlar, gazetecilik, haber oluşturma, ajans haberciliği, internet gazeteciliği, mesleğe başlarken yaşanılan zorluklar, mesleğin avantajları, dezavantajları, internet gazeteciliğinin şu anki durumu, sosyal medya mecralarının internet ile entegre kullanılması, internetten ve sosyal medyadan gelir kazanma yöntemleri konularında öğrencilere bilgiler aktardı.

17 yıllık meslek hayatı ile ilgili yaşadığı zorlukları, güzellikleri ve mesleğin önemini anlatan Esaspehlivan ‘Ne yaparsanız yapın, yaptığınız iş vicdanınızda yer bulsun. Her şey olabilirsiniz ama insan olmak, iyi insan olmak, çok önemli. Saygı ve sevgi olmadan siz ne olursanız olsun başarılı olamazsınız. Saygı ve sevgiyi ilk önce göstereceğiniz yer ve kişiler aileniz olmaldır. Anne babasına saygılı olmayan insanın kimseye saygısı olmaz. Başarı için yaptığınız işe de saygı duymalı ve sahiplenmelisiniz. Yaptığınız iş ne olursa olsun, o işi en iyi şekilde yapmak için mücadele edin. Garsonlukta yapsanız en iyi şekilde yapmaya çalışın. Emin olun yaptığınız iş ne ise onda başarılı olursunuz. Yeter ki helalinden olsun, yeter ki vicdanınızda ve toplum vicdanında yer bulsun, ve ahde vefanız olsun. Size iyiliği dokunan, size yardımcı olan insanlara, ekinize, ailenize sahip çıkın, asla ama asla kimseyi yarı yolda bırakmayın, kimseye ihanet etmeyin” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de internet kullanımının gün geçtikte arttığını, şu anda aktif 9 milyon site olduğu belirten Esaspehlivan ‘İnternet önemli bir mecra ve her geçen gün hayatımızın içine daha da girecek. İnternetten güvendiğiniz bildiğiniz sitelere girin, bol bol haber okuyun ve gündemi takip edin, gündemde ne oluyor bitiyor haberdar olun. Sosyal medyaya takılıp kalmayın. Troller sizi yanıltabilir. Güvenilir blogları ve haber sitelerini sabah öğle akşam mutlaka gezinin” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Esaspehlivan, söyleşi sonrası aynı sınıfta haberi oluşturup, internet sitesinde yayınlanma sürecini öğrencilere gösterdi.
Kaynak: İHA