Manisa'dan Kısa Kısa

Yunusemre Belediyesinin, öğrencilere fen bilimlerini sevdirmek amacıyla bu yıl 3.'sünü düzenlediği Yunusemre Bilim Şenliği, Halil Yurtseven ilkokulunda yapıldı.

Etkinliğe katılan Yunusemre Belediyesi Başkanı Mehmet Çerçi, öğrencilerle yakından ilgilenerek, öğrencilerle birlikte deney yaptı.

Etkinlik sonunda okul müdürü Ayşen Oğuz Başkan Çerçi'ye, "Okul Dostu Belgesi" takdim etti.

- Sarıgöl ve Salihli'de Atatürk Koşusu düzenlendi

Salihli ve Sarıgöl ilçelerinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen 27 Aralık Atatürk Koşusu gerçekleştirildi.

Salihli ilçesinde gerçekleştirilen 27 Aralık Atatürk Koşusunda 700 öğrenci, 6 farklı kategoride yarıştı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, koşunun bin 500, 3 bin ve 5 bin metre mesafelerinde gerçekleştirildiğini belirterek, "Salihli'de her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz 27 Aralık Atatürk Koşusu, bu yıl 700'ün üzerinde öğrencinin katılımı ile tamamlandı. Küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar ve genç erkekler olmak üzere 6 farklı kategoride öğrencilerimiz mücadele etti. Koşuya katılım sağlayan ve dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Koşu sonunda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları verildi.

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki ilk ve orta dereceli okullar arasında da 27 Aralık Atatürk Kır Koşusu düzenlendi.

17 okuldan 150 sporcunun katıldığı koşularda, ilk üçe giren öğrencilere madalya ve kupaları 23 Nisan'da verilecek.

Kaynak: AA