Hem Yürüyor Hem Denetliyor

İçel'de 49 yaşındaki zabıta memuru Nursel Gündüz, evinden işine gidişgeliş 10 kilometrelik mesafeyi yürüyerek kat ederek, bu sayede hem spor yapma şansı buluyor hem de mesleki gözlem yapmış oluyor Gündüz: 'Yürürken çevredeki olumsuzlukları ve şikayetleri takip edip not alıyorum. İş yerine geçtiğimde ise konuları amirime bildiriyorum'

Hem Yürüyor Hem Denetliyor
İçel'de Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli 49 yaşındaki Nursel Gündüz, belediye servisi olduğu halde evinden işine her gün yürüyerek giderek, bu sayede hem spor yapıyor hem de mesleki anlamda gözlem yapıyor.

Yılın çok büyük bölümünü güneşli ve ılıman bir havada geçiren İçel'de yaşamanın avantajıyla yürüyüşü bir alışkanlık haline getiren kadın zabıta memuru, evden işe de yürüyerek gidip gelmeyi tercih ediyor.

Uzun yıllardır Mezitli Belediyesinde çalışan ve son 1,5 yıldır zabıta memurluğu yapan Gündüz, belediyenin servis imkanı sağlamasına rağmen bu hizmetten genellikle yararlanmıyor.

Gündüz, evinden işine gidiş-geliş 10 kilometrelik mesafeyi yürüyerek kat ederek, hem spor yapmış oluyor hem de güzergahındaki esnaf ile görüşerek sorun ve taleplerini dinliyor.

- "Yürüyüşüm işime de katkı sağlıyor"

Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1988 yılında işe başladığı Mezitli Belediyesine son 15 yılda sıklıkla yürüyerek gidip döndüğünü söyledi.

Yürümenin çok iyi bir spor olduğunu aktaran Gündüz, önceleri mesai dışında yürüyüş için özel zamanlar ayırmaya çalıştığını ancak bunu çeşitli etkenler nedeniyle istikrarlı bir hale getiremediğini anlattı.

Gündüz, spordan geri kalmamak için evden işe yürüyerek gidip gelme yöntemini hayata geçirdiğini belirterek, zabıta memurluğu yapmaya başladıktan sonra bu alışkanlığının işine de katkı sağlamaya başladığını ifade etti.

Zabıta olduktan sonra her gün farklı sokaklardan yürüdüğünü dile getiren Gündüz, "Yürürken çevredeki olumsuzlukları ve şikayetleri takip edip not alıyorum. İş yerine geçtiğimde ise konuları amirime bildiriyorum. Onlar da benim getirdiğim notları değerlendirip çözüme kavuşturuyorlar." dedi.

Yürüyerek geçtiği sokaklarda esnaf ve vatandaşlarla sürekli diyalog kurduğunu, onların da olumlu tepkileriyle karşılaştığını kaydeden Gündüz, şöyle konuştu:

"Yürüyüşüm işime de katkı sağlıyor. Benim yürümem esnaf ve vatandaşların da ilgisini çekiyor. Şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmadığını söyleyen çok insan çıkıyor. Hoş bir tepki alıyorum. Onların şikayetlerini dinliyor, çözüme kavuşturmak için gereken neyse onu yapıyorum. Ailem de bana bu konuda destek veriyor. Spor yapınca kendimi daha zinde hissediyorum."
Kaynak: AA