Futbolun Sevilen İsimleri Egelilerle Buluştu

Ege Üniversitesinde düzenlenen TRT Akademi Söyleşilerinde futbolun sevilen isimleri Egelilerle buluştu. Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine bazı taleplerini ileten öğrencileri kırmadı, isteklerini yerine getirme sözü verdi.

Futbolun Sevilen İsimleri Egelilerle Buluştu
Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlenen TRT Akademi Söyleşileri’nin moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yaptı. TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu’nun da katıldığı söyleşiye, akademisyen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Futbolun sevilen isimleri Mustafa Denizli, Ali Gültiken, Ersin Düzen ile TRT Spor Kanal Koordinatörü Mehmet Buğra Şahin konuşmacı olarak katıldığı söyleşi öncesi konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, amatör branşlara yeteri kadar zaman ayıramadıklarını kaydedip bir başka kanal açmak için çalışma yaptıklarını söyledi.



“Öğrencilerimiz bizim için çok değerli”

Göreve başlamasının üzerinden kısa süre geçmesine rağmen öğrenci odaklı projeleri hızla hayata geçirip öğrencilerin evlerine konuk olan, her fırsatta sorunlarını dinleyen Rektör Prof. Dr. Budak, üniversitede gençleri hayata hazırlarken birçok şeye dikkat ettiklerini, bunun en başında öğrencileri akademik bilgilerle donatmak olduğunu belirtti.

Sanatsal, sportif ve kültürel alanlarda da öğrencilere çok ciddi destekler verdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrenci topluluklarımıza ve öğrenci odaklı projelere çok önem veriyoruz. Öğrencilerimiz bizim için çok değerli, her fırsatta onlarla bir araya gelip daha iyiye nasıl ulaşabiliriz diye konuşuyoruz, yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca, Ege Üniversitesi olarak Türkiye futbolunun sevilen ve saygı duyulan isimlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Söyleşi sırasında Denizli, Gültiken ve Düzen anılarını paylaşırken zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Soru cevap bölümünde ise öğrencilerle konuklar arasında kahkaha dolu diyaloglar geçti. Konuklar Türkiye’de sporun gelişmesi için düşüncelerini dile getirdi, her yaşta spor yapılması gerektiğini vurguladı.

Budak öğrencilere söz verdi

Öğrencilerin sosyal medya hesabına gönderdiği soruları da konuklara yönlendiren Rektör Prof. Dr. Budak, bazı öğrencilerin taleplerini ilettiğini belirterek, “Öğrenciler kampüsteki Led TV’lerde maçları izlemek istediklerini söylüyorlar. Bayan Futsal Takımı, Porto’da Ege Üniversitesini temsil etmek için finansal destek istiyor. Bir başka öğrenci sporculara yemek bursu verilmesini istiyor. Bazı öğrencilerimiz spor malzemesi istiyor. Şimdi bu başarılı çocukları kırmak olmaz. Buradan söz verelim, bu talepleri yerine getireceğiz. Ama maçların yayınlarıyla ilgili biraz çalışma yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Rektör Budak’ın öğrencilere söz verdiğini söylemesi salondan büyük alkış aldı. Söyleşi sonunda konuklara, Ege Üniversitesi tarafından kendi adlarına dikilen fidanların sertifikası ve plaket verildi.

Kaynak: İHA