Elazığ'da 'Şehir Buluşmaları' Programı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Şehir Buluşmaları" programıyla mahalle ve merkez köy muhtarları ile bir araya geldi.

Elazığ'da 'Şehir Buluşmaları' Programı
Elazığ’da "Şehir Buluşmaları" programı kapsamında Kültür Park Mamürat-ül Aziz Salonu’nda toplantı düzenlendi.

Toplantıya Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Veysi Toptaş ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Muhtarların yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasını oluşturduklarını belirten AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ’ın kalkınması için yaptıkları çalışmaların daha kapsamlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.



AK Parti hükümeti olarak muhtarlara çok değer verdiklerini ve muhtarları milli iradenin güçlü sesi olarak gördüklerini ifadene eden Milletvekili Ömer Serdar ise , vatandaşın nabzının en iyi okunduğu makamın muhtarlıklar olduğunu aktardı.

Sandıkların ve seçilmiş olarak gelmenin demokrasinin en önemli gücünü oluşturduğunu belirten Serdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en yüksek makam olarak sürekli muhtarlarla bir araya gelmesinin bu durumun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı, Cip Barajı Mesire Alanı, Kültür Park, Orduevi Alt ve Üstgeçidi, İstasyon Kavşağı Altgeçidi, Prof.Dr.Necmettin Erbakan Bulvarı, Çöpten Enerji Üretim Tesisi, Şorşor Deresi, Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi, Hamza Bey Barajı, Galericiler Sitesi, 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu, Kızılay Köprüsü ve ELBÜS gibi önemli çalışmaları slayt gösterimi eşliğinde anlattı.

Amaçlarının Elazığ’ı hak ettiği noktaya taşımak olduğunu ve 2018’de özellikle mahalle bazlı hizmetlerin çok daha yoğun geçeceğini ifade eden Başkan Yanılmaz, “2018 yılı, Elazığ’ı kültür-sanat ve şantiye belediyeciliği başta olmak üzere birçok alanda ileri noktalara taşıyacağımız bir yıl olacak. Birlikte Yönetim’ ilkesi doğrultusunda başlatılan, ‘Şehir Buluşmaları’ programı devam edecek. Bugün muhtarlarımızla bir araya geldik. Bu toplantılarımız STK ve odalarımızla, esnaf, tüccar, eğitimci, öğrenci, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimizle sürecek. Bu şekilde vatandaşlarımızın talep ve önerilerini birinci ağızdan duyarak, hep birlikte çözüm odaklı çalışmalarımızı yürüteceğiz”dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren sadece alt ve üst yapı çalışmalarıyla değil ihtiyaçlar doğrultusunda her alanda şehre katkı sağlamanın bilinciyle hareket ettiklerine vurgu yapan Yanılmaz," İhtiyaçlar doğrultusunda 20 okula halı saha yaptık. 2018 yılı içerisinde bahçesi ve yeri müsait durumda olan bütün okullarımızda halı saha, basketbol sahası ve yeni spor alanları, ayrıca okullardan gelen talepler doğrultusunda yeri ve durumu müsait olan okullarda mescit ve kütüphane yapacağız" diye bilgi verdi.
Kaynak: İHA