DEÜ'den Lösemi Hastalarına Destek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) akademik ve idari personeli ile öğrencileri, lise öğrencisi ve milli dansçı Kaan Özelçam’ın yanı sıra diğer lösemi hastaları için kan verdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde lösemi hastalarına destek olmak amacıyla "Güvenli Kan Temini ve Türkök" konulu konferans verildi.

Etkinlikte konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Tüğen, kök hücre naklinin, löseminin tedavisindeki önemini vurguladı.

Tüğen, kök hücre nakli ve kan bağışı bekleyen çok sayıda hasta bulunduğuna dikkati çekerek, bağış sayısının arttırılması ve teşvik edilmesi gerektiğini aktardı.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Burak Yurdakul da güvenli kan temini ve Türkök projesi hakkında bilgi verdi.

Kan bağışının önemi ve Türkiye’deki tarihsel sürecini anlatan Yurdakul, "Hastalarımızın tedavisinde umudun ve başarı oranının artması için herkesi kan bağışına davet ediyoruz. Bağışlar yapılıyor ancak daha fazlasına ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

Etkinliğin ardından, akademik ve idari personelle öğrenciler, Özelçam’ın yanı sıra diğer lösemi hastaları için kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Kaynak: AA