CHP yine AYM'ye gidiyor

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen, duruşmalara geliş-gidişte tek tip kıyafet giydirilmesi uygulamasına tepki gösteren CHP KHK'yı AYM'ye taşımaya hazırlanıyor.

CHP yine AYM'ye gidiyor
CHP yine AYM'ye gidiyor
Şirin Payzın'ın CNN Türk'te sunduğu Ne Oluyor? programına konuk olan CHP' Milletvekili Muharrem Erkek, yayınlanan son kanun hükmünde kararnameler için Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi'nin KHK'ları reddedeceklerini bildiklerini söyleyen Erkek 'Son çıkan KHK için Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Hazırlıklarını yapıyor yetkili arkadaşlarımız. Çok büyük olasılıkla yılbaşından sonra gideceğiz. Çünkü Anayasa Mahkemesi'ne sorumluluğunu hatırlatmamız gerekiyor. Biz bunun reddedileceğini biliyoruz. Fakat Anayasa Mahkemesi büyük vebal altındadır. Bugün temel hak ve özgürlükler tehdit altındaysa, bunun sorumlusu Anayasa Mahkemesidir.” Dedi.

AJAN TERÖRİST İLAN EDİLİYOR

Erkek “OHAL keyfi bir rejim değildir. Bir mahkeme kararıyla suçu ispat edilinceye kadar hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini OHAL rejiminde bile askıya alamazsınız. Ama bugün bakıyoruz daha yargılaması bitmemiş insanlar ajan terörist ilan ediliyor. Diye konuştu.