Bilge'nin Tedavisi İçin Bakan Sarıeroğlu Devreye Girdi

Artvin’in Borçka ilçesinde omuriliği kese şeklinde dışa doğru doğan ve ağrıları dinsin diye ailesi tarafından özel yaptırılan aparatla duvara bağlanan 14 yaşındaki Bilge Kara için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu devreye girdi.

Bilge'nin Tedavisi İçin Bakan Sarıeroğlu Devreye Girdi
Ailesinin tedavi ve yol masraflarını karşılayacak maddi durumu olmadığı için il dışına götüremediği kız, bakanlığın masrafları üstlenmesi ve ameliyatı için hastane ayarlaması üzerine tedavisi için İstanbul’a götürülmek üzere yola çıktı.

Borçka’da doğuştan ’Meningomyelosel’ hastası Bilge Kara, yaşama tutunmaya çalışıyor. ’Omuriliğin kese şeklinde dışa doğru çıkması’ diye tarif edilen hastalıkla mücadele eden Bilge, ’Meningomyelosel’ nedeniyle yürüyemiyor ve oturamıyor. Bilge, sürekli yatmak zorunda olduğu için de sırtında yaralar oluşurken konunun basında yer almasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, kızın ailesine ulaştı. Artvin Valiliği’ne talimat veren Bakan Sarıeroğlu, kızın tedavisi için gerekenlerin yapılacağını iletti.

Kızının duvarda asılı kalmasına çok üzüldüğünü anlatan baba Mehmet Kara, "Kızımı her seferinde gözyaşlarıyla duvara asıyordum. Bu ipten kurtulacağı için rahatça dışarıda gezebileceğini umut ediyorum. Çocuğumla bir çay bahçesinde oturup çay içebilmenin hayalini kuruyorum. Skolyoz ameliyatı yaptıracağız. İnşallah sağlıklı bir şekilde geriye döneriz" diyerek kızıyla yakından ilgilenen Bakan Julide Sarıeroğlu’na teşekkür etti.

Bilge Kara da sağlığına kavuşmak istediğini belirterek "Annemin ve babamın üzülmesini istemiyorum. Çok heyecanlıyım. Bana yardım eden benim için uğraşan bakanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Öte yandan Bakan Sarıeroğlu’nun devreye girmesinin ardından ailenin ihtiyaçları karşılanırken, Bilge Kara İstanbul Balta Limanı Metin Sabancı Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde tedavisinin yapılması için bugün uçakla İstanbul’a gitmek üzere otobüsle Trabzon Havalimanı’na doğru yola çıktı.
Kaynak: İHA