Aslanhan Açıklaması 'Kitap Okumayan Genç Artık Ne 8. Sınıfta Ne De Üniversite Sınavında Başarılı Olamayacak'

Ordu Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Fatsa ilçesinde "Geleceğe Gülümse" adlı konferans veren Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, “Kitap okumayan genç artık ne 8. sınıfta ne de üniversite sınavında başarılı olamayacak” dedi.

Aslanhan Açıklaması 'Kitap Okumayan Genç Artık Ne 8. Sınıfta Ne De Üniversite Sınavında Başarılı Olamayacak'
Konferansa Fatsa halkı büyük ilgi gösterirken onlarca izleyici konferansı ayakta takip etti. Konferansta öğrencilere ve ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, “Yıllardır söylüyorum yeni sınav sistemi değişti. Hem 8. sınıflar için hem üniversite sınavlarına hazırlananlar için sistem değişti. Yıllardır söylediğim bir şey var. ÖSYM’de 8. sınıfların sınav sorularını hazırlayan çok sayıda arkadaşlarım var. Bu sene dozajı artacak bu işin şakası kalmadı diyorlar. Kitap okumayan genç artık ne 8. sınıfta ne de üniversite sınavında başarılı olamayacak. Eskiden 5 şıklı bir sorunun bir tanesi doğru 4 tanesi yanlıştı bilen babayiğit yapıyordu şimdi 5 tane şıkkın 5 tanesi de doğru, sizden en doğrusunu istiyorlar. Matematik sorusu bile paragraf sorusu. ÖSYM Başkanı geçen günlerde ne dedi artık formül falan ezberlemenize de gerek yok soruların cevabı sorunun içinde okuduğunu anlayan sorudan cevabı alacak ve aşağıdaki şıkkı işaretleyecek. Bütün dünya bilir ki bir paragraf ne kadar uzunsa o kadar kolay da benim gencim hayatında hiç kitap okumadığı için paragrafın sonuna gelene kadar başta ne yazdığını unutuyor, dönüyor bir daha okuyor. Kaliteli roman ve kitap okuyan gençler olaylar arasındaki bağlantıları iyi kurdukları için başta matematik olmak üzere sayısal soruları çok daha kolay çözüyorlar. Özellikle ara sınıfta olan kardeşlerimiz bugünden itibaren başta doğu klasikleri olmak üzere kaliteli romanlar, kaliteli kitaplar okusunlar ki diliniz anlayışınız algılamanız artsın. Özellikle fikir kitapları okuyun ki bu dünyada bir fikir sahibi olasınız” diye konuştu.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleşen konferansa Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Ancaza da katıldı.

Kaynak: İHA