Asimder, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev'i Ziyaret Etti

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) davetlisi olarak Kars’a gelen Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) öncülüğündeki diğer Azerbaycan STK’lar Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’i makamında ziyaret etiler.

Asimder, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev'i Ziyaret Etti
Ermeni lobisine karşı Türkiye ve Azerbaycan sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ettikleri taktirde başarıya ulaşacaklarını bunda da Azerbaycanlı diplomatların desteklerine ihtiyaç olduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Avrupa’da yuvalanan Ermeni lobisi ve Türkiye’de kurulmuş yandaşlık yapan dernek ile vakıflar bulunmaktadır. Bu karalama propagandası yürüten artık yalan makinesi olan Ermeni lobisi ve yandaşlarına karşı ancak Türkiye-Azerbaycan diaspora teşkilatları el ele verirsek üstesinden gelebiliriz. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in belirttiği gibi “Bir milletin bir diasporası olur” biz bir millet isek bir diaspora gibi çalışmalıyız” dedi.

Azerbaycan diaspora teşkilatları olarak nasıl Türkiye Karabağ işgali meselesinde bizim yanımızda olduğu gibi Azerbaycan’ında 1915 sözde Ermeni soykırımı konusunda Türkiye’nin yanında olduğunu söyleyen Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) Genel Başkanı İsmayıl Ağayev, “Ermeni ülkelerimizin ve milletimizin ortak düşmanıdır. Ortak düşmanımıza karşı hem Dağlık Karabağ hem de 1915 sözde Ermeni soykırımı konusunda tek yürek tek yumruk olacağız. Yaşasın Azerbaycan Türkiye kardeşliği” şeklinde konuştu.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev ise, “Bugün Azerbaycan ile Türkiye diaspora teşkilatlarını bir arada aynı dava ve hedef için yan yana görmek ülkem adına ve geleceğimiz adına şahsımı mutlu etmiştir. Ummi Milli Lider Rahmetli Haydar Aliyev ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaratmak istediği bu birliktelik milletimizin geleceği için umut vericidir. İki ülke diaspora teşkilatlarının bugün Kars’ın Arpaçay İlçesi Koç köy de mezarı bulunan Azerbaycan Halk kahramanı Soltan Paşabeyoğlu’nun adına anma töreni yapmaları geleceğimiz gençlerimize ışık tutacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA