Artvin'de 'Orman Entomolojisi Ve Patolojisi Sempozyumu' Yapılacak

Türkiye 3. Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu'nun Artvin'de yapılacağı bildirildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2011'de Süleyman Demirel Üniversitesi, 2014'te Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu'nun üçüncüsünün, 10-12 Mayıs 2018'de Artvin'de düzenleneceği belirtildi.

Ormanların dünya üzerinde var olan canlı ekosistemler arasında çok önemli yere sahip olduğu ve dünya üzerinde 2 milyardan fazla insanın barınma, geçinme, su, yiyecek ve yakacak odun sağlamak amacıyla ormanlardan yararlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Böceklerin ve hastalıkların ormanlar üzerindeki zararlı etkisi sadece ağaçların kurumasıyla sınırlı değildir. Ağaçların bir alandan uzaklaşmasıyla ekosistemde meydana gelen değişimler birçok açıdan olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. Bu olumsuzluklar çoğu zaman ekosistem elemanlarının sürekliliğini tehdit etmektedir.Ormanlarımızın planlanması, ağaçların tür ve kompozisyonları, yayılışı ve düzeni, böceklerin ve hastalık etmenlerinin çeşidini ve şiddetini belirlemektedir. Ülkemiz ormanlarını tehdit eden böcek zararları ve hastalıkların boyutlarının ve nedenlerinin tartışılması yanında ormanlardan sürdürülebilir faydalanmanın sağlanmasına katkı sağlayacak çözüm önerilerinin geliştirilmesi sempozyumun temel hedeflerindendir."

Kaynak: AA