Ankara Valisi Topaca Ve Beraberindeki Heyet Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki heyet, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ankara Valisi Topaca Ve Beraberindeki Heyet Anıtkabir'i Ziyaret Etti
Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki heyet, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Topaca, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, dünyada eşi benzeri olmayan İstiklal Harbimizi sevk ve idare etmek için merkez olarak seçtiğiniz Ankara’ya gelişinizin 98. yılında Ankara il yöneticileri olarak huzurunuzdayız. Milletimizin makus talihi, Dikmen sırtlarına adım attığınız gün değişmiş, önderliğinizde verilen bağımsızlık mücadelesi, Cumhuriyet ile taçlanarak zafere ulaşmıştır. Bugün geldiğimiz noktada Başkentimiz Ankara, tarım ve hayvancılık potansiyeliyle, eğitim alanındaki hamleleri ve üniversiteleriyle, savunma sanayisindeki atılımlarıyla, kültürel ve turistik zenginlikleriyle dünyanın modern kentlerinden biri haline gelmiştir. ’Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde bambaşka bir yeri vardır’ diyerek onurlandırdığın Ankaralılar olarak ülkemizi ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için her dönemde ve her koşulda var gücümüzle çalışma azim ve kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun."
Kaynak: İHA