AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'ne Doğru

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'nin 30 Aralık Cumartesi günü Mimar Sinan Spor Salonu'nda AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşeceğini bildirdi.

Akmeşe, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda, kongrelerin partililer için önemli olduğunu belirtti. Yaklaşık 1 aydır kongre için çalıştıklarını ifade eden Akmeşe, Başbakan Yıldırım'ın kongreye katılmasından mutluluk duyacaklarını aktardı.

Ankara'da il başkanları toplantısına katıldığını ve AK Parti Genel Merkezi'nde kongreye ilişkin son rotüşları yaptıklarını ifade eden Akmeşe, şunları kaydetti:

"Bu arada iki tane de sevindirici olay oldu hem Edirne için hem de Türkiye geneli için. Taşerona kadro olayı gerçekleşmiş oldu. Tabi olaydan sonra Sayın Başbakanımızın ilk toplantısı Edirne'de olacak. Bize özellikle taşeron arkadaşlarımız teşekküre geldi. Bu teşekkürü inşallah cumartesi günü bütün taşeron işçilerinden kapalı salonda dile getirmelerini istiyoruz. Onlar da kongremize katılacaklarını söylediler. Taşeron çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum. Hem şartları genişlemiş oldu hem de imkanları artmış oldu, tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında da bir görüşmemiz oldu. Biliyorsunuz çiftçi kardeşlerimiz desteklemelerin ne zaman ödeneceğini sorardı. Öyle bir şey oldu ki onlar sormadan biz söyledik tarihi. Edirne'de ilk ödeme geçen hafta yapıldı. Çiftçi kardeşlerimize de hayırlı olsun."

Ankara'dan dönmeden önce Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile görüştüğünü dile getiren Akmeşe, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla kongrede Edirne'de il başkanlığına aday olduğunu kaydetti.

2019'u çok iyi değerlendirmek istediklerini söyleyen Akmeşe, köy havasına bürünen Edirne'yi daha iyi yerlere taşımak ve belediye başkanlığını almak için çok çalışacaklarını kaydetti.

Toplantıya, belediye başkanları, ilçe başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Kaynak: AA