82. Atatürk Koşusu'na Kahraman Dede Damga Vurdu

82. Büyük Atatük Koşusu’na katılan 90 yaşındaki Kahraman dede, yarışmayı bin 31 koşucu arasında bin 30’uncu sırada bitirdi.

82. Atatürk Koşusu'na Kahraman Dede Damga Vurdu
Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yılı etkinlikleri kapsamında, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından 82. Büyük Atatürk Koşusu düzenlendi.

Koşunun startını bu yıl, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. 82’incisi düzenlenen koşuya bu sene 90 yaşında olan ve 45 kezdir katılan Kahraman Lunga damga vurdu. Bakan Bak, yarışmanın startını vermeden önce Lunga ile sohbet ederek, “Enerjin süper, maşallah, tebrik ediyoruz. Allah uzun ömürler versin" dedi.

Dikmen Keklikpınarı’ndan başlayan 10 bin 800 metrelik yarışta 90 yaşındaki Kahraman Dede’de yerini aldı ve start ateşi ile birlikte koşmaya başladı.

Bin 31 koşucunun katıldığı yarışı büyük ilgi gören 90 yaşındaki Lunga bin 30’uncu sırada bitirdi.

"45. KEZ ATATÜRK KOŞUSUNA KATILIYORUM"

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Kahraman Lunga, koşuyu bitirdiği için çok mutlu olduğu belirtti.

Lunga, “Çünkü 45. defa Atatürk Koşusu’na katılıyorum. Onun yapmış olduğu icraatların bir tanesi de gençlere olan ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ olmuştur. O günden bugüne kadar spor yapıyorum. Benim spor başlangıcım 80 seneye dayanıyor. Her branşta faaliyetim var” ifadelerini kullandı.

“EN GÜZEL MOTİVASYON ATATÜRK SEVGİSİ”

Koşarken biraz zorlandığını belirten Kahraman Dede, “Çok sayıda rampa vardı. Çok zor bir parkur. Bugün hava çok güzel. Bizler daha zorlu günler yaşadık. Eksi 9 derecelerde koştum. Vatandaşlar harika destek oldu. Her önünden geçtiğimiz kişi alkışladı. Bunun en güzel motivasyonu, Atatürk sevgisidir” şeklinde konuştu.

Daha sonra 90 yaşındaki Kahraman Lunga, ödül ve hediyesini almak üzere Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törene katıldı.

(Seyid Fatih Poyraz - Burak Altun - Ömer Çetin / İHA)
Kaynak: İHA