40 İslam Ülkesinden 450 Yatırımcı Uşak'a Gelecek

Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, 40 İslam ülkesinden 450 yatırımcıyı Uşak’a davet ettiklerini ve bu daveti karşılıksız bırakmayan yatırımcıların Uşak’ı ziyaret edeceğini belirtti.

40 İslam Ülkesinden 450 Yatırımcı Uşak'a Gelecek
Turizm konusunda Uşak’ın yeterince tanıtılmadığını dile getiren dernek başkanı Fatih Demir, uluslararası platformlarda ilin tarihini, özellikle Uşak tarhanasını tanıtmak için kendilerinin bir köprü vazifesi üstlendiklerini söyledi.

Aydın Kuşadası’nda 3. kez düzenlenen Uluslararası TASCA Forumu İslam Dünyası Ege Buluşmasına katıldıklarını dile getiren Demir, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği olarak 35 ülkeden 350 yatırımcıya Uşak’ın yöresel tanıtımını yapmak için çok fazla uğraştıklarını belirterek, foruma katılan katılımcılara Uşak’ı en iyi şekilde tanıttıklarını anlattı.

Forumda birebir görüşmelerin yapıldığına dikkat çeken Demir, şöyle konuştu:

“3’üncü Uluslararası Ege İslam Buluşmasında 4 günlük bir ziyaretimiz vardı. 35 ülkeden ülkemize 350 tane yatırımcı geldi. Biz de Uşak yöremizin tanıtımı için çok uğraştık. Sağ olsun Uşak Belediye Başkanımız da bizim çağrımıza cevap verdi. Forumda Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği ekibimizle biz kendi öz kültürel değerlerimizi, yöre mutfağımızı, belediye ekibimiz ise orada Uşak kültürüne ait bilgileri birebir yatırımcılara, akademisyenlere anlattı, 4 gün boyunca dolu dolu bir gün geçti. Birebir ikili görüşmelerimiz oldu. Ulubey ilçemizin kanyonları var. Kanyonlar dünyanın 2’nci büyük kanyonu ama maalesef yatırımcıları çekemiyoruz. İnşallah Haziran ayında biz 40 ülkeden 450 yatırımcıyı Uşak’ımıza davet ettik çok da sevindiler burada yatırımcıların dikkatini çeken turizm biz de Uşak’ı kanyonuyla, tarhanasıyla, kilimiyle, derisiyle, battaniyesiyle, seramiği ile bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.”

Uşak’ın olmazsa olmazı tarhanayı yurt dışına ticaret olarak taşımak istediklerini kaydeden Demir, Uluslararası TASCA Forumu İslam Dünyası Ege Buluşmasında iyi bir sonuç aldıklarını ve Faslı bir iş adamının tarhanayla çok fazla ilgilendiğini, böylelikle uluslararası bir köprü kurarak tarhana ticaretini tüm ülkelere sağlamak istediklerini aktardı.
Kaynak: İHA