Vali Kalkancı Ortadoks Süryanilerin Noel'ini Kutladı

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, kentteki Süryani vatandaşların Noel Bayramını kutladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kalkancı, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile birlikte Hristiyanlarca Hazreti İsa'nın doğum günü sayılan Noel Bayramı dolayısıyla Adıyaman ve Çevre İlleri Süryani Ortodoks Kilisesini ziyaret ederek, Süryani vatandaşların Noel Bayramını kutladı.

Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesine gelişinde Kalkancı ve beraberindeki heyeti Süryani Bölge Metropoliti Mor Griğoryos Melki Ürek karşıladı.

Noel Bayramı dolayısıyla ziyaretten duyduğumemnuniyeti dile getiren Ürek, Vali Kalkancı ve beraberindeki heyetekiliseye ait bölümleri gezdirerek, Mor Petrus ve Mor Pavlus kilisesinin tarihçesi ve yapılanrestorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

1883 yılında kurulan kilisenin 134 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olduğunu belirten Metropolit

Melki Ürek, kilisenin Adıyaman ve çevresindeki 150 aileye hitap ettiğini belirtti.

Adıyaman'ın tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını dile getiren Vali Kalkancı, Adıyaman'ın tüm renkleriyle herkesin bir arada, kardeşçe ve huzuriçerisinde yaşadığı bir medeniyet ve barış kenti olduğunu söyledi.

Süryanivatandaşlara farklı dil ve inanç noktasında asla ayrım yapmadıklarını dile getiren Kalkancı, şunları kaydetti:

"Onları şehrimizin birmozaiği ve zenginliği olarak görüyoruz. Bu hoşgörü ortamını bozmak isteyenlere de hiçbirzaman fırsat vermeyeceğiz. Metropolitimizin şahsında tüm Süryani vatandaşlarımızın NoelBayramını ve yaklaşan yeni yılını kutluyorum. Bu bayramın birlik, beraberlik, kardeşlik vedünya barışına vesile olmasını diliyorum."

Kaynak: AA