Hükümetten KHK açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Düzenleme 15 Temmuz'dan öncesini kapsamadığı gibi 16 Temmuz'dan sonrasını da kapsamamaktadır.' dedi.

Hükümetten KHK açıklaması
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sivillere yargı muafiyetiyle ilgili 'Bu madde 15-16 Temmuz sonrasını kapsamıyor. Kim ki bunu savunuyorsa bu maddeyi okumamıştır. Yok ben okudum diyorsa da art niyetli yorumlardır. bu metinde yanlışlık eksiklik de yoktur. Güneş gibi ortada her şey' dedi.

Başbakan Yardımcısı
ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, son KHK'da yer alan 'Sivile yargı muafiyeti' tartışmalarına yol açan madde ile ilgili açıklama yapıyor:

Burada yapılan düzenleme ile 15 Temmuz demokrasi destanını yazan, darbenin başarsızlığını sağlayan şehitlerimizin yakınları, gazileri ile ilgili idari bakımdan bir sorumsuzluk hali görmektedir. Bununla ilgilidir. Terör eylemleri ayrı, darbe eylemleri ile ilgili ayrı bir değerlendirme yapmıyor.

Okuduğunu anlama zorluğu olarak değerlendirmezsek, kötü niyetli bir yorum olur. Madde çok net bir şekilde 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılmasını ifade ediyor. Vatandaşlarımızın yaptığı demokrasiye sahip çıkma konusunda canı pahasına yaptığı düzenlemeyi kast ediyor. 15 Temmuz'dan sonrasını kapsamadığı gibi 16 Temmuz'dan sonrasını da kapsamamaktadır. Kim bunu kast ediyorsa maddeleri doğru dürüst okumamıştır ya da okuduğunu anlamamıştır. CHP'nin genel başkanı ve sözcülerinin yaptığı yorumlar art niyetli yorumlardır.

Darbe olduğu zaman vatandaş buna müdahale etmeyecek mi? Türkiye'de bundan sonra kimse darbe yapamaz. Millet 15 Temmuz'da verdiği dersin daha büyüğünü millet verecektir. Vatandaşı korkutuyorlar bu açıklamayı yapanlar. 'Bir daha tankın üstüne çıkmayın' diyorlar. Üstü kapalı çok net bir tehdit var. Büyük bir çarpıtmayla, büyük bir kötü niyetle karşı karşıyayız.

Bu metinde bir muğlaklık yok. Anlaşılmayan bir şey yok. Metinde bir eksiklik olur giderirsiniz. Yanlışlık olur düzeltirsiniz. Ama bu metinde eksiklik de yok, yanlışlık da yok.