Sandıklı'dan Kısa Kısa

Sandıklı ilçesinde Milli Piyango'nun yılbaşı biletleri tükendi.

Seyyar bilet bayi Ahmet Arasan, çarşamba veya perşembe gününe kadar ilçedeki bayilerde bilet kalmayacağını söyledi.

Sandıklı'da, Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyesi 61 milyon lira olan ve toplam 349 milyon lira ikramiyenin dağıtılacağı biletleri yoğun ilgi gördü.

İstanbul, Ankara ve Adana biletlerinin satışı yapılırken, çeyrek bilet 15, yarım 30 ve tam bilet ise 60 liradan satılıyor. İlçedeki bilet bayileri çarşamba veya perşembe gününe kadar bilet kalmayacağını kaydetti.

Arasan, "Biletlerimiz tükenme noktasına geldi. Biletlerimizin büyük bölümünü sattık. Bu yıl geçen yıllara oranla çok satış oldu. Elimizde çok az kalan milli piyango biletlerinin çarşamba ve ya perşembe gününe kadar biteceğini düşünüyoruz." dedi.

- Hüdai Kaplıcaları'nda tarihi eşya sergisi açıldı

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'nda, Sandıklı Belediyesi tarafından tarihi eşya sergi salonu açıldı.

Hüdai Kaplıcaları'nda bulunan eski restoranın yerine yapılan sergi salonunda vatandaşlar tarafından bağışlanan güğüm, kazan, kap, terazi, kamış sepet, çeyiz sandığı, at pulluğu, öküz boyunduruğu, annat, saman atkısı, tırmık, tahta un değirmeni ve halı dokuma aletleri gibi eşyalar kaplıca misafirlerinin beğenisine sunuldu.

Sandıklı tarihi ve kültürüne her zaman önem verdiklerini belirten Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihe ışık tutan ürünlerin sergi salonunda gezilip görülebileceğini belirtti.

Sandıklı Belediyesi olarak tarihe ve kültüre her zaman önem verdiklerini kaydeden Çöl, "İlçe merkezimizde eski kültürü anlatan evlerimizin restorasyonu şu an devam ediyor. Bunun yanında kaplıcalarımızdaki misafirlerimizin Sandıklı tarihi ve kültürünü yakından tanıması için Hüdai Kaplıcaları'nda faaliyete başlattığımız sergi salonumuz vatandaşımıza hizmet vermeye başladı. Sandıklı'mızın tarihine ışık tutan birçok eserin sergilendiği sergi salonumuza isteyen vatandaşlarımız kullanmadığı ve tarihimizi anlatan eşya bağışında bulunarak burada sergilenmesini sağlayabilirler." dedi.

- Sandıklı semt pazarında hindi satışları

Sandıklı ilçesinde yılbaşına sayılı günler kala hindi satışları devam ediyor.

İlçede katlı otopark yanında ve semt pazarlarında yılbaşı öncesi hindi satışları devam ediyor. İlçeye bağlı köylerden hindilerini satmak için gelen hindi üreticileri ilçede kurulan semt pazarlarında hindilerini kilogramı 12 liradan satışa sunuyor.

Kilosu 8 ila 15 arasında değişen hindilerin tamamen doğal ve organik yollarla beslendiğini belirten hindi üreticisi Hasan Gököz, "Yaklaşık 10 gün önce hindi satışlarımız başladı. Ben ve birçok hindi üreticisi arkadaşım ilçede semt pazarlarında hindilerimizi kilogramı 12 liraya satıyoruz. 8 ila 15 kilo aralıklarında bulunan hindiler şuan bitmiş durumda. Tamamen köyde yetişen hindilerimiz organik yollarla besleniyor. İsteyenlere hindinin yanı sıra organik köy tavuğu satışı da yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA