PKK'nın Üniversite Yapılanması Davası

Kırşehir'de, aralarında öğrencilerin de bulunduğu tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırşehir merkezli 7 ilde, terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar B.G, C.Y, Ç.Y, E.K, F.A, M.D, M.V.A, M.K, N.Y, Ö.H, S.K, S.Ş. ve V.Z. ile avukatları hazır bulundu, A.Y, M.K. ve M.K. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Mahkeme heyeti, bu davadan yargılanırken etkin pişmanlıktan yararlanma talebinde bulunup dosyası ayrılan Ö.S. ile başka davadan tutuksuz yargılanan M.A.B'nin ifadeleriyle ilgili sanıkların savunmalarını aldı.

Ö.S. ile üniversitede aynı sınıfta olduklarını belirten F.A, daha sonra Kırşehir'den ayrıldığını, PKK'ya eleman kazandırmak için kente geldiği ileri sürülen M.A.B'yi tanımadığını iddia etti.

HDP Kırşehir İl Başkanlığı binasındaki toplantılara katılmadığını savunan F.A, "Elime silah almadım, bu vatana ihanet edecek bir şey yapmadım. Tek amacım okulumu bitirip devlet kurumlarında işe girebilmekti. Örgüte katılmış, eline silah almış iki kişi, daha sonra etkin pişmanlıktan yararlanıyor ve buradaki sanık konumunda bulunan öğrencilerin başını yakıyor." dedi.

Sanık M.G. de hem inşaatlarda çalışıp hem de üniversitede eğitim gördüğünü ifade ederek, M.A.B. ve Ö.S'nin kendilerini kurtarmak için buradaki bazı kişilerin isimlerini verdiğini öne sürdü.

Diğer sanıklar da Ö.S'yi üniversiteden tanıdıklarını ancak M.A.B. ile irtibatlarının olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı 26 Ocak 2018'e erteledi.

- Operasyonlar

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere düzenlenen terör saldırısının ardından terör örgütü PKK'nın kırsaldaki kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri öne sürülen HDP'li yöneticilere yönelik 17 Aralık 2016'da 140 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlemiş, aralarında Kırşehir İl Başkanı D.R'nin de olduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kırşehir, Edirne ve Niğde'de üniversite öğrencilerinin PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılmasını sağladığı öne sürülen "Umut" kod adlı örgüt üyesi M.A.B. Şanlıurfa'da, M.A.B'nin örgüte kazandırdığı iddia edilen Ö.S. de Adana'da yakalanarak Kırşehir'de tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında HDP Kırşehir İl Başkanlığı binasındaki örgüt toplantılarına katıldıkları ileri sürülen 16 üniversite öğrencisi ve mezunu yakalanmıştı.
Kaynak: AA