Oğuzeli'nde 25 Aralık Mücadele Koşusu Yapıldı

Oğuzeli ilçesinde, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında 25 Aralık Mücadele Koşusu düzenlendi.



Oğuzeli Belediyesince düzenlenen 25 Aralık Mücadele Koşusu, yoğun ilgi gördü.

Küçük, yıldız ve genç kategorilerinde düzenlenen ve Karpuzatan ile Oğuzeli Belediyesi arasındaki parkurda yapılan koşuda dereceye girenlere, ödül ve hediyelerini Oğuzeli Kaymakamı Rızvan Eroğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Oğuzeli Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Yunus Göl, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Şefik Işık, Oğuzeli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çıldır, Oğuzeli Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Salim Uğur tarafından verildi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç, koşu sonrası yaptığı açıklamada, ecdadın bıraktığı mirasın emanetçisi ve koruyucusu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Gaziantep Savunması eşine tarihte bir daha rastlanmayan bir destandır. Bu şanlı savunma, yalnız Gazianteplilerin değil, bütün insanlık dünyasının hayret, takdir ve hürmetini kazanmıştır. Bu büyük zaferin 96. yıldönümünde tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA