Memur-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Öçal Açıklaması

'Kadınların çevrelerini, dünyayı değiştirdiğini her yerde gördük ama şunu da belirtmek isterim ki bu dönüşüm her zaman olumlu anlamda olmamakta'.

Memur-Sen Kadın Kolları Komisyon Başkanı Habibe Öçal, "Kadınların çevrelerini, dünyayı değiştirdiğini her yerde gördük ama şunu da belirtmek isterim ki bu dönüşüm her zaman olumlu anlamda olmamakta." dedi.

Öçal, Burdur Öğretmenevinde Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kadın örgütlenmesinin önemine işaret etti.

Memur-Sen'in 1 milyona yaklaşan üyeye sahip olduğunu ve bu üyelerin 450 bine yakınının kadınlardan oluştuğunu kaydeden Öçal, şöyle konuştu:

"Sosyal dönüşümlerin her zaman dinamiğinde kadınlar oldu. Kadınların çevrelerini, dünyayı değiştirdiğini her yerde gördük ama şunu da belirtmek isterim ki bu dönüşüm her zaman olumlu anlamda olmamakta. Biz bu dönüşümü HDP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi örgütlenmesinde kadın örgütlenmesini olumsuz olarak ne kadar büyüttüklerini gördük. HDP'yi bugün büyütenler, HDP'li kadınlardır, örgütlü yapılarıdır. AK Parti'yi, Refah Partisi'ni siyasete taşıyanlar da kadınlardı. Bugün bu ülkenin dönüşümünü de sağlayacak olan biz kadınlarız. Yükümüz ağır sorumluluğumuz büyük."

Programa, Eğitim-Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut, Eğitim-Bir-Sen Antalya Kadın Kolları Başkanı Düriye Er ve sendika üyeleri katıldı.
Kaynak: AA