Ata'nın Ankara'ya Gelişinin 98. Yılı Çankaya'da Kutlanacak

Milli Mücadele hareketi için dönüm noktası olan Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, 98. yılında bir dizi etkinlik ile Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde kutlanacak.

Bozkırın ortasındaki yoksul bir kasabadan Kurtuluş Savaşı’na karargah, yeni bir ülkeye başkent ve modern kentleşmeye örnek yaratan Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98’inci yılı bir dizi etkinlik ile Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) kutlanacak. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin anılacağı “Sanatçı Gözüyle Atatürk Konseri” nde Orkestra Ankara ile birlikte Elif Tecer ve Metin Altun solist olarak yer alacak. Atatürk’ün sevdiği türküler, Ankara türküleri ve Atatürk için bestelenen şarkıların seslendirileceği konserde Atatürk’ün kent ve kentlilik bilinci de sunum eşliğinde seyirciyle buluşacak. Atatürk’ü Ankara’da ilk karşılayan Seymen’ler de kısa performanslarıyla konseri renklendirecek. Etkinlik ücretsiz olarak 27 Aralık saat 19.30’da ÇSM’de gerçekleştirilecek.

Aynı gün “Bir Önder, Bir Deha, Bir İnsan” adıyla açılacak sergiye de ÇSM ev sahipliği yapacak. Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen sergi, Fahri Özdemir’in 13 bin 500 adet Atatürk fotoğrafı koleksiyonundan seçilen 100 fotoğraftan oluşuyor. Sergi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kronolojik bir şekilde anlatmakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl doğduğunu, hangi aşamalardan geçerek günümüze geldiğini anlatması açısından da önem taşıyor. 27 Aralık’ta açılacak sergi, 4 Ocak 2018’e kadar görülebilecek.
Kaynak: İHA