Yenimahalle'de Atatürk'ün Ankara'ya gelişi kutlanıyor

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98’inci yılı kutlamaları Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde başladı. Hafta boyu sürecek olan etkinlikler kapsamında Şef Tanzer Kartal yönetimindeki Ankara Kulübü Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu, Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda muhteşem bir konser verdi.

Yenimahalle'de Atatürk'ün Ankara'ya gelişi kutlanıyor
Yenimahalle'de Atatürk'ün Ankara'ya gelişi kutlanıyor
Konserde Atatürk ve cumhuriyet sevdalılarını Yenimahalle'de ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek kısa bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bugün kim olursak olalım, hangi makamlarda olursak olalım herkes konumunu Mustafa Kemal Atatürk'e, kurduğu cumhuriyete ve devrimlerine borçludur. Biz onun yolundan ayrılmadık, çocuklarımız, torunlarımız da Ata'nın yolunda yürümeye devam edecek. Biz bu devleti zor kurduk, saltanatı, padişahlığı, diktatörlüğü 1923'de tarihe gömdük. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti'ni çok sevdik, demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, eşit yurttaşlığı sevdik. Bundan da asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan da, 27 Aralık'a gereken değerin verilmediğinden yakınarak, “Biz 27 Aralık 1919'u Ankara'nın Rönesans'ı, yeniden doğuşu diye tanımlıyoruz. Ankara bu tarihte yeniden ayağa kalktı, adeta şahlandı. 27 Aralık basit bir karşılama töreni değil, yaşadığımız son geleneksel devlet kurma dönemidir ve bu töreni yaşatmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve tüm Türk vatandaşlarının boynunun borcudur” dedi.

Ankara seymenlerinin gösterisiyle başlayan gecede Şef Tanzer Kartal yönetimindeki Ankara Kulübü Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu, sanat musikisinin birbirinden güzel eserlerini salonu dolduran konuklarla hep bir ağızdan söyledi.

Kaynak: İHA