Yaralı Asker Yeniden Göreve Başlayacağı Günü Sabırsızlıkla Bekliyor

4 Ekim 2017 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Esendere bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında EYP’nin infilak etmesi sonucu 4 asker arkadaşı şehit olan, kendisi ise yaralanan Adıyamanlı Sözleşmeli Er Ramazan Kurul, yeniden askere gideceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Yaralı Asker Yeniden Göreve Başlayacağı Günü Sabırsızlıkla Bekliyor
4 Ekim 2017 tarihinde Esendere bölgesinde Susuzkeklik Karakolu ile Aslankaraş Üs Bölgesi arasında askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 4 arkadaşı şehit olan Adıyamanlı Sözleşmeli Er Ramazan Kurul yaralandı. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gördüğü tedavinin ardından Adıyaman’daki baba evine gelen Ramazan Kurul, askerliğe döneceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Yaşanan olayı anlatan Sözleşmeli Er Ramazan Kurul, patlamadan dakikalar önce şehit olan asker arkadaşlarıyla birlikte askeri araç içerisinde sohbet ettiklerini söyledi.

Bir yandan ailesine kavuşmanın sevincini bir yandan da patlamada 4 asker arkadaşını kaybetmenin acısını yaşayan Kurul, “O gün sabah saat 5 gibi, göreve çıkmak için karakoldan çıktık. Sabah saat 6 civarı daha varmamız gereken noktaya kavuşmadan EYP’ye maruz kaldık, yola yerleştirilen EYP’ye. En son gözümüzü açtığımızda zaten her şey olup bitmişti. Ondan sonra arkadaşlara haber verildi, onlar geldi sağ olsunlar. Orada yaralılarımızı, şehitlerimizi aldılar o şekilde hastanede gözümüzü kapattık. Tekrardan uyandığımızda ameliyatlar falan olmuştuk. O gün havanın soğukluğuyla ilgili esprili konuşmalarımız oldu. Bizzat yanımdaydı arkadaşım Olcay Çelik, yan yanaydık baya Allah razı olsun, taksiratını affetsin. Yan yanaydık, havanın soğukluğuyla ilgili baya sohbet etmiştik beraber, şakalaşmıştık. Bir anda gözümüzü bir açtık herkes bir tarafta. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, hani bu ülkede ezan sesi dinmesin diye elimizden gelen her şeyi yaparız. Seve seve orada dururuz, duracağız da. Birçok saldırılar olabilir, menfur saldırı da olabilir bunlar bizi yıldırmaz. Eğer raporlar dahilinde tekrardan askere gitmem gerekirse seve seve gideceğiz, mücadeleye devam kaldığımız yerden. Arkadaşların yanına tekrardan döneceğim. Arkadaşlara mesajım, dik durun vatan için her şey mubah” ifadelerini kullandı.

Bir oğlunun askerde yaralandığını, bir oğlunun da şu an askerde olduğunu söyleyen annesi Fatma Kurul da “Allah hepsini korusun inşallah. Allah hepsinden razı olsun Allah kötülere fırsat vermesin inşallah, edenler utansın. Allah onların hakkından gelsin. Şu anda ayağında platin var, kalçada var, her tarafı ameliyatlı eğer Allah güç kuvvet verirse gitmek isterse yeniden askere gönderirim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA