Venezuelle BM Temsilcisinden Trump'a Cevap Açıklaması 'Dünya Satılık Değildir'

Venezula’nın BM Temsilcisi Samuel Moncada Costa ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına karşı BM Genel Kurulu’da yapılan yapılan oylamadan önce yaptığı konuşmada Trump’a seslenerek, "Dünya satılık değil. Tehditleriniz küresel barışı tehlikeye atıyor” dedi.

Obama yönetiminde CIA başkanı olarak görev yapan John Brennan (@JohnBrennan) twit hesabında attığı twitte şu ifadeleri kullandı: "ABD’nin Kudüs kararına karşı BM’de Egemenlik haklarını uygulayan ülkelere karşı misilleme tehdidi rezaletin de ötesinde. Trump herkesten körü körüne itaat ve teslimiyet bekliyor, Bu narsist (kendini beğenen), intikamcı otokratlardaki genel özelliklerdir”.

Pakistan’ın BM temsilcisi Maleeha Lodi, "Yasal ve ahlaki açıdan geçerli zamana bağlı normları desteklememiz gerekir. Dünya herhangi bir yasadışı faaliyeti onaylayamaz teslim olamaz” dedi.

ABD’nin BM temsilcisi Nikki Haley’in ABD halkı İsrail Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını istiyor ifadesine karşı bir kamuoyu araştırma kuruluşu olan Marylan Kritik Meseleler Kamu Araştırma şirketi, bir Aralık’ta yayınlandığı bir araştırma raporunda, Amerikalıların yüzde 63’ünün ABD’nin büyük elçiliğini Kudüs’e taşımasına karşı olduğunu duyurdu.
Kaynak: İHA