Van'da Kaçak Kesim Yerleri Yıkıldı

Van Büyükşehir Belediyesi kaçak kesim yapılan barakaları yıktı.

Belediyeden yapılan açıklamada, alınan karar doğrultusunda kaçak hayvan kesimi yapılan yerlerde denetim ve yıkım işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Bir süre önce eski hayvan pazarı yanında bulunan hijyen ve insan sağlığı açısından risk barındıran barakaları kaldıran Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, kaçak kesim yapanlara yönelik operasyon yaptı.

İpekyolu zabıtası ve emniyet güçlerinin de katıldığı operasyonda, uyarılara aldırış etmeyerek kaçak kesim yapılan barakalar kepçe ile yıkılarak kaldırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, halkın sağlığını tehdit eden, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan kaçak kesim yerlerine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Denetimlerin aralıksız olarak devem edeceğini kaydeden Sevinç, "Daha önce defalarca uyarmamıza rağmen, sağlıksız bir ortamda kaçak kesim yapılan barakaları bugün kaldırdık. Bu çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak ve insanların sağlıklı gıdaya ulaşması için çalışmamızı yürüttük. Vatandaşlarımız hayvan pazarı içinde hijyenik ortamda ve veteriner hekimler gözetiminde kesim yapan mezbahanelerde kesim yapabilir." ifadelerini kullandı.

Sevinç, vatandaşların gördükleri usulsüzlükleri ALO 153 zabıta ihbar hattına bildirmeleri gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA