Üniversite Öğrencilerinden Ziyaret

Kırşehir'de üniversite öğrencileri, "Gönül Dağı" etkinliği kapsamında şehitliği ve Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kırşehir Saliha Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan kız öğrenciler ve yurt personeli, şehitlik ve gazileri ziyaretleriyle sosyal sorumluluk örneği sergiledi.

Yurt Müdür Vekili Ümüş Özdemir, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin güz döneminde planlandığını belirterek, yurtta kalan 11 üniversite öğrencisi ve personel tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

"Gönül Bağı" etkinliği kapsamında ilk olarak Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'ni ziyaret ettiklerini ifade eden Özdemir, "Orada öğrencilerimizle şehitlerimizin ruhuna bağışlamak üzere Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettik. Şehitlerimizin mezarlarına çiçeklerimizi bıraktık." dedi.

Daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kırşehir Şubesi'ne ziyarette bulunduklarını anlatan Özdemir, burada 10 gazi ile görüşerek sohbet ettiklerini, anılarını dinlediklerini söyledi. Özdemir, "Dernekte gazilerimizle sohbet ettik, şiirler okuduk. Onlar için hazırladığımız plaketlerimizi ve çiçeklerimizi takdim ettik." diye konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kırşehir Şubesi Başkanı ve Kıbrıs gazisi Kemal Parlak da öğrencilerin ziyaretinden memnun olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yağmur yere düşerse çamur olur, kan toprağa düşerse vatan olur denir. Biz muharip gaziler vurulunca değil unutulunca ölürüz. Bu bilinçle buraya gelen üniversite öğrencilerimizin ve yurt personelinin ziyareti bizleri çok mutlu etti."

Ahi Evran Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 3. sınıf öğrencisi Elif Saraç da etkinlikten yurtta yapılan anons sayesinde haberdar olduğunu belirterek, ilk defa bir gazi ile sohbet etme imkanı bulduğunu, yaşadığı duyguyu kelimelerle ifade etmenin zor olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA