Türkiye-Gürcistan İş Forumu

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Yazgan: 'Ekonomilerimiz birbirini tamamlıyor ve her iki ekonominin de küresel rekabete karşı birlikte ortak çıkarlar çerçevesinde hareket etmesi kaçınmaz'.

Türkiye-Gürcistan İş Forumu
Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, "Türkiye ile Gürcistan iki dost ve komşu ülke.Ekonomilerimiz birbirini tamamlıyor ve her iki ekonominin de küresel rekabete karşı birlikte ortak çıkarlar çerçevesinde hareket etmesi kaçınmaz." dedi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Türkiye-Gürcistan İş Forumu başladı. Gürcistan İşverenler Derneği merkezinde düzenlenen forumun açılışında Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci ve Gürcistan İşverenler Derneği Başkanı Elguja Meladze iki ülke arasındaki ticaret ve ekonomik ilişkiler konusunda birer konuşma yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Ofisi yetkilileri, Gürcü ve Türk İşadamları Derneği (GÜRTİAD) yetkilileri, Ardahan'dan gelen iş adamları, Gürcü ve Gürcistan'da faaliyet gösteren Türk şirketlerin yetkililerin katıldığı açılışın ardından AA muhabirine konuşan Büyükelçi Yazgan böylesi bir forumun düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konuşmasında Türkiye ile Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine değinen Yazgan, "Türkiye ile Gürcistan iki dost ve komşu ülke.Ekonomilerimiz birbirini tamamlıyor ve her iki ekonominin de küresel rekabete karşı birlike ortak çıkarlar çerçevesinde hareket etmesi kaçınmaz" dedi.

Vali Bilmez ise, "Biz Ardahanlı iş adamlarımızla birlikte buradayız. Temel amacımız dost ve komşu ülke Gürcistan'da iş adamlarımızın ne tür yatırım yapabileceğini ve ne tür fırsatlar değerlendirebileceğini öğrenmek" diye konuştu.

"Komşunun komşu üzerinde hakkı olduğu gibi, komşunun komşuya karşı sorumluluğu da var. O bilinçle haraket ediyoruz" ifadeleri kullanan Bilmez, Türk iş adamlarının Gürcistan ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğini kaydetti.

Gürcistan İşverenler Derneği Başkanı Meladze de "Türkiye, Gürcistan'ın birinci ticaret ortağıdır" yorumunu yaparak Gürcistan'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Türk şirketlerinin Gürcü ekonomisinin kalkınmasına ciddi destek sağladığını vurguladı.

Forum çerçevesinde Gürcü ve Türk iş adamları karşılıklı görüşmeler düzenleyecek.

Kaynak: AA