Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu'da, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’nin (TAP) ilçe belediyeleri ile ''Atık Pil Toplanması ve Bertarafı'' konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde yapılan eğitimde, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği adına çevre yüksek mühendisi Hatice Çoltu, katılımcılara atık piller ve onların geri dönüşümü hakkında bilgiler aktardı.

Gelişen teknoloji ile çevre ve doğal kaynakların korunmasının daha önemli hale geldiğini belirten Çoltu, gelecek nesillere daha güzel ve daha temiz bir çevre bırakılabilmesi için atık pillerin toplanması ve yeniden hayata kazandırılması konularıyla ilgili sunum yaptı.

Eğitime, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt, Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri ve Çorlu’da bulunan okulları temsil eden öğretmenler katıldı.

- Marmaraereğlisi'nde okul yapımı

Marmaraereğlisi ilçesinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında yapımı devam eden ''Marmaraereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu'' çevresinde yaya kaldırımı ve otopark çalışmalarına devam ediliyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen okula kendilerinin de ellerinden gelen desteği sunduklarını söyledi.

Eğitimin öneminin özellikle de günümüz şartlarında tartışmaya kapalı bir konu olduğunu ifade eden Uyan, okul çevresindeki yürüyüş yolları ile otopark alanlarının Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Uyan, okulun çevresinde bir takım çalışmalar daha yapacaklarını dile getirerek, ''Biz, ilçemizde olsun bölgemizde olsun bütün eğitim kurumlarına kanunlar çerçevesinde yardımlarımızı veriyoruz. İlçemizde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden bu okulumuzun da etrafındaki yürüyüş yolları ile otopark alanlarını yapıyoruz. Okulumuz eğitime açılmadan diğer ihtiyaçlarını da yapmayı planlıyoruz.'' dedi.

- Marmaraereğlisi U19 Futbol Takımı lig şampiyonu oldu

Tekirdağ U19 Ligi B Grubu'nda şampiyonluğunu ilan eden Marmaraereğlisi Belediyespor U19 Futbol takımı, Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Uyan, zorlu bir ligde mücadele eden futbol takımlarını şampiyon oldukları için yürekten kutladığını belirtti.

Marmaraereğlisi Belediyespor Kulübü'nün, daha profesyonel bir yapıya kavuşması için çalışmalar ile projeler ürettiklerini ifade eden Uyan, ''Uzun bir futbol maratonunun en güzel meyvesi şampiyon olmaktır. U19 futbol takımımızın 2016-2017 sezonunu şampiyon olarak tamamlaması bizi çok mutlu etti. Bu başarı gelecek için bizlere umut verdi ve doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Bu gençlerimizin ileri ki yıllarda üst liglerde oynama başarısını göstereceğine gelecekte önemli başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA