Sosyal Medyada Mağdur Algısı Boş Çıktı

Gaziantep’te FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma sonrasında görevlerinden uzaklaştırılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanı 26 kişinin, sosyal medya ve bazı basın-yayın organlarında gerçeği yansıtmayan paylaşımlar yaptıkları belirlendi.

FETÖ/PDY terör örgütüyle “irtibatı veya iltisakı” nedeniyle Şahinbey ilçesinde 17, Şehitkamil İlçesinde 6, Merkez Sosyal Yardımlaşma Vakfında 2, Araban Sosyal Yardımlaşma Vakfında 1 olmak üzere toplam 26 kişinin sözleşmesi feshedildi. Şahinbey Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından sözleşmesi feshedilen 16 kişinin görevi iadesi için açtığı davalar aleyhlerinde sonuçlandı. Temyiz için bir üst mahkemeye taşınan dava 12 kişiden 5’inin aleyhine sonuçlandı. 7 kişiyle ilgili temyiz sürecinin devam ederken, 1 kişinin ise halen tutuklu bulunduğu öğrenildi. Şehitkamil ilçesinde mahkemeye başvuran 6 kişinin ise açtıkları davanın aleyhine sonuçlandı. Bunlardan sadece birinin temyize gittiği ve o davanın da aleyhine sonuçlandığı kaydedildi. Araban ilçesinde ve Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında çalışanlarından oluşan toplam 3 kişinin mahkeme sürecinin ardından gittikleri temyiz davasının aleyhlerinde sonuçlandı.

Sosyal medyada mağdur olduklarını ileri süren 26 kişinin sosyal medya hesaplarında yapılan incelemelerde ise, açtıkları davaların aleyhlerinde sonuçlandığına dair paylaşım yapmaları ise dikkat çekti.
Kaynak: İHA