Samsun'daki FETÖ/PDY Davası

KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin bağlı olduğu Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının mütevelli heyeti üyelerinin de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi Duruşmada, bir sanık etkin pişmanlık hükümleri kapsamında tahliye edildi.

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin bağlı olduğu Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının mütevelli heyeti üyelerinin de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçu ve suçluyu övme, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklu yargılanan, üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Abdulvahap Özer, Cabir Ergüven, Ersin Yılmaz, Ferhat Akar, Hüseyin Avni Boyraz, Levent Ay, Murat Özben, Murat Yücel ve Salim Aydın ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada, tanık beyanları alındı.

Tanık ifadelerini reddeden sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Abdulvahap Özer'in etkin pişmanlık hükümleri kapsamında tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların ise mevcut hallerinin devamına hükmetti.

Bir sonraki duruşma 9 Şubat'ta görülecek.
Kaynak: AA