Karataş'tan Milli Piyango yorumu

Mustafa Karataş, 'Herkesin Milli Piyango bileti alması onu helal yapmaz' dedi.

Karataş'tan Milli Piyango yorumu
Karataş'tan Milli Piyango yorumu
Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 61 milyon lira olarak belirlendi.

Bu para bir çok vatandaşın hayallerini süslerken, kazanılan para helal mi haram mı olduğu her sene tartışılan bir konu.

Show Tv ekranlarında yayınlanan Zahide Yetiş'in sunduğu programa katılan Prof. Dr. Mustafa Karataş tartışmaları bitirecek açıklamlarda bulundu.

SEVAPLAR AKAR GİDER

Bu paranın kullanılmasıyla kazanılan sebaplarıda götürdüğünü ifade eden Karataş 'Allah bize akıl vermiş. Kuran insanın fıtrat kitabıdır. Kullanma kılavuzunda diyor ki 'ey insanoğlu helal ye, helalinden ye, elinin emeğinden ye, hakettiğini al' bir bu bir de ' temiz olanı ye' diyor. Müslüman'ın haccı, namazı, zekatı, orucu kendisine bir sevap kazandırır. Ama helal yemese namaz, oruç, zekatın sevapları akar gider. Dolayısıyla yediğimizi içitğimize bakacağız.' dedi.

Karataş'tan Milli Piyango yorumu

'HELAL ANLAMINA GELMEZ'

Milli Piyango çekilişinin devlet tarafından yapılmasının onu helal yapmayacağını söyleyen Karataş 'Piyango gibi bunun gibi çekilişlerde yapılan paralar kimin? Kim kimin parasını kazanıyor? Bu para ortak bir para herkesin yatırdığı bir para. Şansına çekiyorsun ona çıkıyor. İki kişi seviniyor, diğerleri sabaha kadar biletini bakıyor uykusuz kalıyor. Dolayısıyla Allah'tan her şeyin helallini ve hayırlısını istemek lazım. Bir şeyi insanların hepsini yapmış olması onun helal olması anlamına getirmez. Bir şeyin devletin müsade etmesi helal anlamına gelmaz.' ifadelerini kullandı.