Kadirli'de Su Ürünleri Kontrol Teknesi Baraj Gölüne Bırakıldı

Baraj göllerinde faaliyet gösterecek olan su ürünleri kontrol teknesi hizmete başladı.

Osmaniye'de, baraj göllerinde faaliyet gösterecek olan su ürünleri kontrol teknesi, düzenlenen törenle hizmete başladı.

Kadirli'ye bağlı Bahadırlı köyünde düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Coşkun, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam ve çevre köylerin muhtarları katıldı.

Sağlam, törende yaptığı konuşmada, Aslantaş, Mehmetli, Berke ve Kalecik baraj göllerinde sürdürülebilir avcılığın devamının sağlanması, baraj göllerindeki su ürünleri av stoklarının fazlalaştırılması, denetimlerin daha hızlı ve etkin hale getirilmesi amacıyla kontrol teknesinin alındığını söyledi.

Hizmete giren tekne ile yapılan denetimlerde baraj göllerindeki balıkların üremelerine daha fazla imkan verileceğini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Amacımız, özellikle baraj gölleri etrafında bulunan yerleşim yerlerinde oturan balıkçıların gelirini düzenli hale getirmek ve balıkların üremelerine imkan vermek için denetimleri etkinleştirmektir. Bundan sonra Aslantaş Barajı 1. Avlak sahası, Düziçi bölgesi ve Aslantaş Barajı 3. Avlak sahası Kadirli bölgesi, Kalecik Barajı, Berke Barajı, Memetli Baraj göllerinde, Kadirli ilçesi Bahadırlı köyünde su ürünleri avcılığında meydana gelecek herhangi bir soruna daha etkin bir şekilde müdahale edilip, zamanında ulaşılabilecektir."

Sağlam, 5 metre uzunluğunda çift kat fiberglas yapıda olan teknenin 6 personel taşıma kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Teknenin suya indirilmesinin ardından Vali Coşkun ve protokol mensupları, tekneye binerek Aslantaş Baraj Gölü'nde kısa bir tur attılar.

Coşkun, programın ardından Bahadırlı köyü sakinleri ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA