İzmit İtfaiyesi Modern Terminal Müfrezesine Kavuşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki İzmit İtfaiye Grup Amirliği, modern terminal müfrezesine kavuşuyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yer alan Şehir İçi Otobüsleri Doğu Terminali içinde itfaiye müfreze binası yapılacağı belirtilerek, 7 araçlık itfaiye aracı garajına sahip olacak binanın, bin 500 metrekare alan üzerine inşa edileceği vurgulandı.

Müfreze binasının, Kandıra Yolu ve Seymen Caddesi’nin kesiştiği terminal alanında yapılacağı bildirilen açıklamada, İzmit İtfaiye Grup Amirliği Terminal Müfrezesi binası bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa edileceği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapının bodrum katı 154 metrekare, zemin katı 893 metrekare, 1. katı ise 460 metrekare olacak. Bodrum katta teknik merkezler yer alacakken zemin katta 7 araçlık garaj, idari ofisler, yemekhane ve dinlenme odası bulunacak. Birinci katta ise yatakhaneler, spor salonu, eğitim salonu ve mescit yer alacak. Büyükşehir Belediyesi İzmit İtfaiye Grup Amirliği, Terminal Müfrezesi binasının yapımını üstlenecek firmayı belirlemek üzere ihale düzenledi. İhaleye 10 firma teklif verdi. En düşük teklif 2 milyon 369 bin lira ile Tecirler Ahşap’tan gelirken, en yüksek teklifi 4 milyon 753 bin lira ile YDT İnşaat verdi."

Kaynak: AA