GÜNDEM / 22 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Resmi Konut'ta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/09.00/10.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine ziyarette bulunacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bütçe maratonunda son gün

- TBMM Genel Kurulunda, 2018 yılı bütçesinin tümü üzerinde son konuşmalar yapılacak, ardından 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı oylanacak.

- Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinin kapanış oturumuna katılacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ATO Konferans Salonu'nda Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonunca düzenlenen "Benim Ülkem Türkiye" konulu yarışmanın ödül törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek.

(TBMM) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bakanlıkta, Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul edecek, Türk Tasarım Danışma Konseyi 17. Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, 2016'ya ilişkin sosyal koruma ile bu yılın kasım ayına ait konut satış istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına karşı ezici üstünlükle alınan kararın ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Elysee Sarayı'ndaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi'nde yapılan erken parlamento seçimlerinin sonucuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Barselona) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kazakistan'daki Suriye konulu 8. Astana Toplantısı sona erecek.

(Astana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) toplanacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

- FETÖ'nün İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmasına ilişkin, aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul'un da bulunduğu 40 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişiminde, Mahmutbey gişelerinin kapatılmasına teşebbüs edilmesi ve Ispartakule'de meydana gelen olaylarla ilgili, 10'u tutuklu 36 askerin yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin tutuklanan dönemin 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kurmay Albay Ali Durmuş ve 2. Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan’ın yargılanmasına Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

(Diyarbakır/ 10.00)

- İzmir'de askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin, FETÖ/PDY'nin TSK içindeki mensupları hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/09.30)

- Kırklareli'nde FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlarca otoyol girişinde durdurulan 31'i tutuklu 81 sanığın yargılandığı dava görülecek.

(Kırklareli/09.00)

SPOR

1- Süper Lig'in 17. haftası, Antalyaspor-Aytemiz Alanyaspor maçıyla başlayacak.

(Antalya/20.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 17. haftanın açılış maçında Akın Çorap Giresunspor ile Gaziantepspor karşı karşıya gelecek.

(Giresun/18.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 14. haftasında Anadolu Efes, Yunanistan'ın Olympiakos takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

4- Kadınlar Kupa Voley final etabı Ankara'da başlayacak.

- Kupanın çeyrek finalinde Galatasaray-Beşiktaş, VakıfBank-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas, Eczacıbaşı VitrA-Nilüfer Belediyespor ve Fenerbahçe-Seramiksan maçları oynanacak.

(Ankara/12.00/14.00/16.30/18.30) (Fotoğraflı)

5- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 13. haftası, Nilüfer Belediyespor-Antalyaspor ve Beşiktaş Mogaz-Selka Eskişehir maçlarıyla başlayacak.

(Bursa/13.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

6- Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası Adana'da devam ediyor.

(Adana/10.00/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Çiftçi ile esnafa yeni kredi destekleri geliyor

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- "Daha fazla tarımsal üretici, esnaf ve sanatkarımızın uygun koşullarda kredi faiz desteğinden yararlanmasını sağlamak amacıyla hazırladığımız kararname taslaklarını Başbakanlığa gönderdik"

- "Bu kapsamda hayvan arzının artırılması için 100 bin liraya kadar olan işletme ve yatırım kredilerinde tüm faiz Hazinece üstlenilecek. Yem maliyetlerinin azaltılması amacıyla gerekli düzenlemeleri yaptık. Tarımsal ürünlerin işlenmesi faaliyetlerini de ilk defa faiz desteği kapsamına aldık"

- "Esnaf ve sanatkara yönelik de girişimci usta faizsiz kredi desteğindeki ustalık belgesi şartını 1 yıla indirdik ve kararname kapsamını genişlettik"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- "İnsanların kemikleri artık sayılır hale gelmiş"

- Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan:

- "(Doğu Guta) Şu an en çok gıda ve temel besin maddelerine ihtiyaç duyuluyor. İnsanların kemikleri artık sayılır hale gelmiş, ciddi bir sıkıntı var"

- "Orada ciddi bir insanlık dramı var. Dramı, ızdırabı hafifletmek için biz kaynaklarımız çerçevesinde müdahale etmeye çalışıyoruz"

- "İstediğimiz yardımı bu şartlar çerçevesinde ulaştıramıyoruz. Yol açılsa daha çok yardım ulaştırmak isteriz. İmkan olsa bizzat Türkiye'den yardımları götürmek isteriz"

(Orhan Yoldaş/Malatya)

3- TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Eruh artık terörle değil belediye hizmetiyle anılıyor

- Adı yıllarca terör saldırılarıyla anılan Siirt'in Eruh ilçesi, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyenin hizmetleriyle büyük bir dönüşüm yaşıyor

- Bir yandan DBP'li yönetimden kalan 10 milyon lira borcun ödenmesine çalışılırken, diğer yandan ilçe yaklaşık 28 milyon liralık yatırımla buluşuyor

- İlçenin hak ettiği şekilde kültür, sanat ve turizmle ön plana çıkması hedefiyle çalışmalarını sürdüren belediye, projeleri birbiri ardına hayata geçiriyor

- Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç:

- "Eruh bundan sonra makus talihini kıracak ve terörle anılmayacak. İlçe modern kent kültürü, eğitim, spor, sanat ve kültürel faaliyetlerle anılacak"

(Nurettin Kilis/Siirt)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA