Erdoğan'dan BM'deki Kudüs oylamasıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını eleştiren tasarının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle ilgili konuştu: "Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya 5'ten büyüktür. Hele hele 1'den haydi haydi büyüktür.196 kez büyüktür."

Erdoğan'dan BM'deki Kudüs oylamasıyla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını eleştiren tasarının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edilmesi vardı.

Erdoğan, 'Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya 5'ten büyüktür. Hele hele 1'den haydi haydi büyüktür.196 kez büyüktür.' ifadesini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'128 ÜLKEYİ DİMDİK AYAKTA GÖRÜRSÜNÜZ'

Amerika'nın konunun genel kuruldaki görüşme öncesinde gösterdiği tavır da insanlığın vicdanında derin yaralar açmıştır. Demokrasi tarihine bu çok çirkin bir tespit olarak girecektir. Affedilmez bir tespit olarak demokrasiler tarihinde yerini alacaktır. Uçaklarım var, bombalarım var bunlar size güç kazandırmaz. Yanınızda İsrail'i ona benzer 5-6 ülkeyi bulursunuz, karşınızda 128 ülkeyi dimdik ayakta durduğunu görürsünüz. Çekimser davrananların da yeri büyük ihtimalle 128'in yanıdır.

''BEYAZ SARAY BU ÜLKELERİ TEK TEK TEHDİT ETTİ''

Bizim son ana kadar tespitimiz 160 ila 190 arasında kabul oyunun çıkacağı istikametindeydi ama Beyaz Saray telefonların başına geçti, bu ülkeleri tek tek tehdit ettiler, açıktan tehdit ettiler. 'Biz hem dolarları vereceğiz buna rağmen bizim karşımıza dikilecekler' dedi. İnsanların, hele hele devletlerin demokratik iradeleri ne zamandan beri paralarla satın alınmaya başlandı. Şunun bir defa bilinmesi lazım; demokrasi iradelerin satın alındığı bir anlayış, bir sistem, bir rejim değildir. Eğer böyle yaklaşanlar varsa onlar da dersini almaya mahkumdur.

''TEMENNİ EDERİM Kİ ABD BAŞINI İKİ ELİNİN ARASINA ALIR DÜŞÜNÜR''

BM Genel Kurulu tehditlere rağmen onurlu duruş sergileyerek 128 kabul oyuna karşı 9 ret oyu ile Kudüs'le ilgili kararı kabul etmiştir. Buradan kabul oyu kullanan tüm devletleri tebrik ediyorum. Amerika'nın Kudüs ile ilgili attığı adımın hukuksuzluğu ve meşru görülmediği BM tarafından da ortaya konmuştur. Temenni ederim ki ABD başını iki elinin arasına alır bu durumu düşünür.