Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Azerbaycan'da Cuma Namazını Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki temasları kapsamında Azerbaycan’ın en büyük camisinde cuma namazı kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Azerbaycan'da Cuma Namazını Kıldırdı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Azerbaycan ziyaretinin ikinci gününde Türk Şehitliği Camii ve Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Erbaş, cuma namazı için Azerbaycan’ın en büyük camisi Haydar Camisi’ne giderek cuma namazını kıldırdı. Cuma hutbesinde Ali Erbaş, İslam dünyasının dayanışmasının önemine dikkat çekti. Erbaş, “Sevgileri ve hüzünleri bir kardeşler topluluğu olmazsak yer yüzünde kan ve göz yaşı dinmeyecektir. Bu camide omuz-omuza durduğumuz gibi, her daim yan-yana, gönül gönüle olmazsak, iyilikle yardımlaşmazsak İslam ümmeti acılar içerisinde kıvranmaya devam edecektir. Bugün bizler yüce Rabbimizin hayat veren çağrısına kulak vermezsek dünyada adalet ve fazilet, şefkat ve merhamet hakim olmayacaktır. Unutmayalım ki yer yüzündeki bütün muhtaçlara, bütün mazlumlara, bütün insanlığa huzur ve saadet getirecek yegane çözüm İslam’dadır, imandadır. Müminler topluluğu olarak yek vücut bir ümmet olabilmeyi bizlere nasip eyle Allah’ım. İslam coğrafyasındaki ve yeryüzündeki acıları ve adaletsizliği bildirmek için bize yardım et. Basiret ve feraset lütuf eyle Allah’ım” diye konuştu.

Erbaş’a cuma namazında Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade de eşlik etti.
Kaynak: İHA