Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesine Ödül

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada "yenilikçilik ödülü" alması okulda sevinçle karşılandı.

Okul müdürü Mustafa Mescioğlu, yaptığı açıklamada, öğrencilerinin eğitim öğretim alanında özgün ve modern bir proje hazırladıklarını ve hak ettikleri ödülü aldıklarını belirtti.

Projelerinin 5. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri'nde bakanlık ödülüne layık görüldüğünü belirten Mescioğlu, şöyle devam etti:

"Okulumuz proje ekibinin iki yıllık yoğun bir mesai ile geliştirdiği ‘Aç Kapıları’ adlı projesi, 3 bin 357 proje arasından kendi kategorisinde bakanlık ödülünü aldı. Sayın bakanımızın imzasıyla düzenlenen başarı beratını ilçemize ve okulumuza kazandırmak bizleri gururlandırdı. Okulumuzun geliştirdiği proje yeni bir öğretim yöntemini barındırıyor.

Dünyada eğitim anlayışının değiştiği ve geliştiği günümüzde, uyguladığımız yöntemle ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. Şu anda onlarca özel okul projemizi kendi okullarında uygulamak için teklif veriyor. Tabiri caiz ise tüm okullar projenin peşinde. Bunu görmek bizi gururlandırıyor."

Projelerine patent almak için hazırlık yaptıklarını aktaran Mescioğlu, projelerinin bakanlık birimleri ile geliştirip milli eğitime ve dünya eğitim sistemine kazandırmak için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA