Aydın'da İlk STEM Laboratuvarı Açıldı

Aydın'ın Köşk ilçesinde, Science, Technology, Engineering, Math (STEM) laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.

Köşk ilçesi 100. Yıl Atatürk İlkokulu'unda açılışı yapılan laboratuvara ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, STEM projesinin matematik ve fen bilimlerinin mühendislikle birleştirildiği, bir eğitim modeli olduğunu söyledi.

Üreten ve yaratıcı bir eğitim modeli geliştirmek istediklerini aktaran Çandıroğlu, "STEM projesi kapsamında ilimizde 34 pilot okul belirledik. Bu okulların öğretmenlerine STEM yaklaşım eğitimleri verildi. Biz çocuklarımızın üreten ve hayal eden bir eğitim modeliyle yetişmesi adına bu projeyi ciddi anlamda önemsiyoruz. İlerleyen zamanlarda tüm okullarımızda bunlar olacak." dedi.

Eğitimdeki en temel hadiselerden birinin, hayal edebilmek olduğuna dikkati çeken Çandıroğlu, "Eğer çocuk hayal edebiliyorsa geleceği vardır. Hayal edebilmeyi, yeni bir takım şeyler üretebilmeyi küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılayabilirsek, zaten ilerleyen yaşlarda daha büyüklerini yapma ihtiyacını kendinde hissedeceklerdir. Bu da ülkemize katma değer olarak geri dönecektir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra robotik çalışmaları inceleyen Çandıroğlu, projeler hakkında okul yönetiminden bilgi aldı.

Kaynak: AA