AK Parti İlçe Binasına Bomba Atan Zanlının Davası Sürüyor

İzmir’de, AK Parti Karşıyaka İlçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine ses bombalı eylem düzenleyen ve Buca’da polisle çatışmaya giren MLKP üyesinin yargılanmasına devam edildi.

Bugün, İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, ömür boya hapis ve 30 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan MLKP üyesi 23 yaşındaki sanık Deniz A. ve sanığın avukatı katıldı.

Mahkeme başkanı, dinlenecek tanık B.A.’nın gelmediğini, adli tıp kurumundan beklenen raporun geldiğini söyledi.

Duruşma savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Sanık avukatı, müvekkili Deniz A.’nın kaçma şüphesinin olmadığını, delillerin toplandığını belirterek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi

Deniz A., iddiaya göre 2015 yılında ilk önce AK Parti Karşıyaka İlçe binasına ses bombası koymuş, olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana gelmişti. Ardından ise MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine konulan ses bombaları hasara neden olmuştu. Daha sonra ise Buca’da devriye görevi yapan polis ekibine uzun namlulu silahla ateş edilmiş, polis memurları aracın camlarının kırılması sonucu yaralanmıştı. Saldırganlardan Deniz A. elindeki poşette dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombasıyla yakalanmıştı. Şüpheli Deniz A.’nın suç ortağı olduğu tespit edilen saldırgan ise kaçmıştı.
Kaynak: İHA